©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 28. oktobar): Juve bez CR7 kopačke čeka Mesija i Barsu... Parni valjak sa Buržom u Evrokupu

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.10.20. | 08:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

BAŠAKŠEHIR – PSŽ, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

I pored činjenice da je za vikend pregazio Antaliju sa 5:1 Bašakšehir ove sezone ne liči na ekipu koja je aktuelni šampion Turske. Na šest mečeva u prvenstvu postigli su samo sedam golova i dva puta sačuvali mrežu. PSŽ je povratio prvo mesto u prvenstvu kao i prepoznatljivu formu, a s obzirom da je izgubio od Mančester Junajteda u prvoj rundi (1:2) više nema ni vremena ni prostora za kalkulacije.

KRASNODAR – ČELSI, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Ruski tim igra prilično loše. Posle 12 kola nalazi se na osmom mestu ruske Superlige, a u prvom meču grupne faze igrao je nerešeno sa Renom na gostovanju (1:1). Čelsi je skoro čitav mesec bez pobede. Remizirao je sa Sautemptonom i Mančester Junajtedom, kao i sa Seviljom u ovom takmičenju. Ono što je pozitivno svakako jeste činjenica da na tri od prethodne četiri utakmice tim Frenka Lamparda nije primio gol.

DORTMUND – ZENIT, 12.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U prvom kolu Dortmund je poražen od Lacija sa 3:1, međutim, kada je Bundesliga u pitanju, Milioneri su odlični. Savladali su Frajburg, Hofenhajm i Šalke ukupnom gol-razlikom 8-0. Zenit je porazom od Rubina u prošlom kolu pao na drugo mesto tabele u Superligi, a prethodno je neočekivano izgubio i od Klub Briža rezultatom 1:2. Ekipa iz Sankt Petersburga definitivno ima problema u defanzivi, s obzirom da na četiri prethodne utakmice nije uspela da sačuva mrežu. Dva rivala srela su se 2014. takođe u Ligi šampiona i tada je Dortmund prošao dalje pošto je slavio s ukupnim rezultatom 5:4.

KLUB BRIŽ – LACIO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Obe ekipe ostvarile su pobede u prošloj fazi takmičenja. Klub Briž je savladao Zenit, dok je Lacio nadigrao Dortmund. Ipak, Belgijance je izgleda ovaj trijumf prilično iscrpio, s obzirom da su u narednom prvenstvenom kolu poraženi od Levena sa 2:1. Lacio je s druge strane prekinuo lošu seriju u Seriji A pošto je savladao Bolonju sa 2:1. I jedni i drugi nakon uvodnih pobeda rasterećeno ulaze u ovaj duel koji će ujedno biti i njihov prvi zvanični.

FERENCVAROŠ – DIN. KIJEV, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Biće ovo susret timova koji će se verovatno boriti za treće mesto u grupi, s obzirom da su preostala dva tima u njoj Barselona i Juventus. Ferencvaroš je očekivano poražen od Barselone sa 5:1, međutim on nije puno uticao na moral tima koji je odmah potom savladao Ujpešt u prvenstvu. Dinamo je izgubio od Juventusa u Kijevu (0:2) dok je u domaćem prvenstvu posle sedam kola na čelu tabele. Dakle, očekuje nas meč u kojem je sve moguće.

JUVENTUS – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U derbiju ovog kola ipak nećemo gledati duel Mesija i Ronalda, s obzirom da će Portugalac iz dobro poznatih razloga propustiti i ovaj meč. Oba tima u ovaj susret ulaze posle neuspeha u domaćim ligama. Juventus je remizirao s Veronom (1:1), dok je Barsa poražena od Reala u španskom derbiju (1:3). Trenutno oba tima loše stoje u nacionalnim prvenstvima, ali su i jedni i drugi bili uspešni u prvom kolu grupne faze ovog takmičenja. Njihov prethodni međusobni susret odigrao se 2017. na ovom stadionu i završen je bez golova, dok prosečan broj pogodaka na ukupno osam odmeravanja ovih rivala iznosi 2,25 po meču.

MAN. JUN – RB LAJPCIG, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Egal, tvrdo u najavi na Old Trafordu, uz dodatno podgrejane ambicije domaćina koji je na startu uspeo da savlada PSŽ (1:2). Ole Gunar Solšer svakako neće povući linije pred Nagelsmanovim momcima koji će imati jako težak zadatak pred susret s ekipom koja je pred ovaj meč remizirala sa Čelsijem u Premijer ligi. Čini se da će domaćin svu snagu usmeriti baš na Lajpcig koji je neporažen još od polufinala Lige šampiona, odnosno meča koji je dobio PSŽ sa 0:3 u avgustu.

SEVILJA – REN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Objektivnost nalaže konstataciju po kojoj Sevilja svakako ima problema koji u poslednje vreme kulminiraju na utakmicama, kao što je ona koju je pre koji dan dobio Eibar. Ren takođe ima poteškoća, često u poslednje vreme odlazi u X, što je ujedno i rezultat njihove utakmice sa Krasnodarom u prvom kolu. Sevilja je u isto vreme bez golova odigrala sa Čelsijem, pa valja reći da je naspram igre svakako u fudbalskom smislu kvalitetniji rival ovog para.

PARTIZAN – BURŽ, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Crno-beli su do sada odigrali tri utakmice u gostima i jednu na domaćem parketu uz odnos pobeda i poraza 2:2, dok je ekipa Burža zbog problema sa COVID-19 virusom odigrala svega dva meča i ima skor 1:1. Vlado Šćepanović izjavio je kako bi Partizanu pobeda bila od velike važnosti, kako bi se potvrdio brejk iz Istanbula i sa pozitivnim skorom dočekao početak drugog dela grupne faze. 

MORNAR – BUDUĆNOST, 19.00

(Košarka, Evrokup)

Pred peto kolo, Budućnost od perfekcije deli jedino poraz od Unikahe, dok je Mornar do ovog momenta stigao do skora 2:2 u pobedama i porazima. Znači, neće domaćin biti potpuno razoružan, ali ni u naročitoj prednosti, budući da generalno uvek vuče problematične partije protiv Podgoričana. Kako bilo, septembarski prijateljski meč koji je okončan sa 98:87 za Budućnost, mogao bi baciti realnu sliku na mogućnosti timova, ali i potencijalano realnu marginu pogodaka na susretu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara