Manuel Nojer (Reuters)
Manuel Nojer (Reuters)

Kad je vreme za Nojerovog naslednika i ko će to biti?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 19:37

Počeli konkretni pregovori Bajerna i 38-godišnjaka oko produžetka saradnje, nekoliko kandidata u opticaju za dugoročnu zamenu

Praktično čitavu karijeru vrhunski čuvar mreže poput Marka Andrea Ter Štegena ostao je u senci Manuela Nojera i za reprezentaciju Nemačke branio uglavnom kada bi jedinica Bajerna bila povređena. U Bajernu, od 2011. godine i dolaska iz Šalkea Nojer nije imao praktično nikakvu konkurenciju ni na Alijanc areni, jer je kroz čitavu deceniju slovio za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana planete.

Međutim, poslednjih godina, nije Nemac na vrhunskom nivou kakav ga je nekada krasio. Sve češće mu se događaju nedopustive greške, a zbog jedne takve Bavarci su proletos eliminisani u polufinalu Lige šampiona od Real Madrida.

Izabrane vesti

Bajernovo rukovodstvo procenilo je da 38-godišnjak možde još da ponudi klubu, da vredi biti strpljiv sa legendarnim golmanom koji se bliži petoj deceniji života, pa minulog leta nije posegnuo za dugoročnom zamenom, odnosno naslednikom. Ipak, uprava nemačkog giganta istovremeno razmišlja i o produžetku saradnje sa nekadašnjim učenikom Šalkove fudbalske škole, ali i o figuri koja će, za sezonu, dve, uskočiti u njegove rukavice.

Florijan Pletenberg sa Sky Sporta javlja da su pregovori oko novog ugovora sa Nojerom u toku, budući da je aktuelni oročen do kraja tekuće sezone. Dakle, Bajern je počeo i završiće sezonu sa 193 centimetra visokim čuvarom mreže. A onda je pitanje, šta dalje?

Da li će produžetak saradnje značiti da se na Nojera kao prvu opciju računa i za takmičarsku 2025/26 ili da se razmišlja o tome da bude mentor čoveku koji će ga naslediti. Sve opcije su otvorene.

Kako situacija trenutno stoji, Bajernov Aleksander Nibel, koji je pre četiri godine stigao iz Šalkea sa idejom da jednog dana bude Nojerova zamena, na pozajmici je u Štutgartu do leta 2026. godine i sa velikim zakašnjenjem, mogao bi da bude promovisan u naslednika. Otprilike, oko svog 30. rođendana.

Ali razmišlja Bajern i o drugim opcijama. Jedna je Jonas Urbig, 21-godišnjak iz Kelna kojeg u Nemačkoj bije glas da mu u budućnosti sleduje mesto prvog golmana reprezentacije.

Trinaest primljenih golova na osam ligaških utakmica ove sezone ne bi trebalo da zavaraju. Reč je o biseru koji nema nameru da produži aktuelni ugovor sa Jarčevima što ističe na leto 2026. Rešen je Urbig da se dočepa većeg kluba već od jula naredne godine, a prema pisanju Sky Sporta, cena će biti prilično popularna - između 5.000.000 i 7.000.000 evra. Treća opcija za Nojerovog naslednika je Brajtonov Bart Verbrugen. On je, kao prvi golman Holandije i 22-godišnjak sa premijerligaškim iskustvo, znatno skuplja opcija.


tagovi

Aleksandar NibelManuel NojerBajern MinhenŠtutgartJonas UrbigBart Verbrugen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara