©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (četvrtak, 5. novembar): Gent na Marakani, Rosoneri driblaju s Lilom i ostala čudesa Lige Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.11.20. | 08:11

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas


CRVENA ZVEZDA – GENT, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Znamo da će Kanga biti u startnoj postavi i da će zameniti mladog Veljka Nikolića, koji je propustio nekoliko poslednjih treninga zbog blažih zdravstvenih tegoba. Crvena zvezda dakle neće menjati formaciju u odnosu na onu koja je igrala fantastično protiv Slovan Libereca koji je na Marakani kapitulirao sa 5:1. Imajući u vidu loš kadrovski bilten Genta, te njihovu gol razliku iz prva dva kola, koja iznosi 1:5, treba očekivati odlučan pritisak fudbalera Dejana Stankovića.

ROMA – KLUŽ, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Očekivalo se da će Roma bez većih problema zauzeti vodeće mesto u grupi, međutim posle dva kola nalazi se na drugom mestu iza Kluža sa kojim deli isti broj bodova. I jedni i drugi remizirali su u prošloj rundi. Roma u meču bez golova sa ekipom CSKA iz Sofije, a Kluž sa Jang Bojsima (1:1). Iskustvo i kvalitet svakako su na strani Rimljana koji su opet u svakom duelu sa Klužom a bilo ih je nekoliko u protekloj deceniji primili bar jedan gol.

LUDOGOREC – TOTENHEM, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Sa porazima od LASK-a (4:3) i Antverpena (1:2) bugarski tim je poslednji u ovoj grupi bez osvojenog boda. Totenhem je savladao LASK sa 3:0 da bi potom neočekivano izgubio od Antverpena (1:0) i trenutno je drugi na tabeli. Son i Kejn su u izvanrednoj formi i u prvom zvaničnom susretu Pevaca i Orlova gosti su bez ikakve sumnje bliži pobedi.

PAOK – PSV, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Grci su odigrali meč bez golova sa Granadom u prethodnom ciklusu takmičenja, dok je PSV uz dosta poteškoća savladao Omoniju na strani (1:2). Granada je prva u grupi sa četiri osvojena boda, sledi je PSV sa tri, i PAOK sa dva, tako da je ovaj duel od priličnog značaja za oba tima. U protekle dve decenije ovi rivali sastali su se ukupno pet puta i samo jednom PAOK je bio bolji.

SOSIJEDAD – AZ ALKMAR, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Španci su izgubili od Napolija kod kuće sa 0:1, dok je AZ bio ubedljiv protiv Rijeke (4:1). Holanđani su prethodno savladali i Napoli (0:1) tako da su sada prvi u grupi, dok je domaćin treći. Sosijedad ima prednost domaćeg terena, a u prilog mu ide i loša forma Alkmara na gostovanjima. Biće ovo neizvestan duel u kojem se Špancima ipak daju nešto veće šanse.

RIJEKA – NAPOLI, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Sa jednim postignutim golom i pet primljenih Rijeka je poslednja u grupi bez osvojenih bodova. Napoli je drugi posle poraza od Alkmara i pobede nad Sosijedadom u prošlom kolu. Napoli je svakako favorit u inače prvom zvaničnom odmeravanju sa nekim od klubova iz Hrvatske.

MILAN – LIL, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Predvođeni neverovatnim Zlatanom Ibrahimovićem Rosoneri melju sve pred sobom. Prvi su na tabeli Serije A, kao i u ovoj grupi gde im upravo Lil „diše za vratom“. Francuski tim takođe može da se pohvali dobrim rezultatima s obzirom da na tabeli Lige 1 zaostaje samo dva boda za vodećim PSŽ-om. Milan i Lil sastali su se dva puta u okviru grupne faze Lige šampiona 2006. Duel u Francuskoj završen je bez golova, da bi u revanšu Lil slavio u Italiji rezultatom 2:0.

ARSENAL – MOLDE, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Tabela bi ovaj meč deklarisala kao derbi Grupe B, međutim, Topdžije su definitivno klasa za Norvežane, pa treba računati na dominaciju domaćina. Naravno, posle pobede nad Mančester junajtedom, Mikel Arteta će tim iz premijerligaškog okruženja forsirati ka brzom vodećem pogotku, od čega će Molde pokušati da se odbrani po svaku cenu. Teško će Norvežani uspeti, jer Arsenal nije ni Rapid, a ni Dundalk.

HOFENHAJM – LIBEREC, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Videli smo Slovan Liberec na Marakani, a gledali i Zvezdu protiv Hofenhajma. Jasno, Česi su u problemu, budući da su Nemci startnim pobedama nad Zvezdom koja se s njima dostojno nosila, pa i Gentom dokazali kao realan favorit grupe. S tim u vezi ne treba se previše obazirati na kadrovsko stanje u Hofenhajmu, budući da Sebastijan Henes ima dovoljno sposobnih pojedinaca koji mogu da neutrališu Liberec.

ZENIT - OLIMPIJAKOS, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos je posle tri uzastopne pobede ušao u malu krizu i doživeo dva rutinska poraza od Bajerna u Minhenu i Efesa. Momcima iz Pireja nedostajala je prepoznatljiva čvrstina u odbrani. Nije Zenit naivan, videćemo kako će se postaviti, mada nema kontinuitet igara iz dobro poznatih razloga. Međutim, dobro pamtimo kako su Rusi prošle sezone preslišavali crveno-bele u dva evropska susreta.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara