Fudbaleri Bohuma (©Reuters)
Fudbaleri Bohuma (©Reuters)

Najava dana (četvrtak, 23. maj): Bitka za Bundesligu, finala kupova u BiH i Turskoj, plus odbojkaši Srbije u Ligi nacija

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

KALJARI – FJORENTINA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Primarni cilj Fjorentine je odbrana osme, evropske pozicije od nasrtljivog Torina koji je prati sa samo bodom zaostatka. Kaljari je bezbedan van zone ispadanja, pa neće morati da se bije grčevito. Polsednji put bilo je 3:0 za Fjorentinu, a na dva od pet mečeva para koje imamo u skorijem periodu dolazio je X ishod.

BOHUM – FORTUNA, 20,30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bohum za opstanak, a Fortuna za ulazak u Bundesligu. Dakle, postoje garancije neizvesnosti pred prvi meč koji odlučuje sudbinu timova u narednoj sezoni. Bohumu će biti možda i teže, pošto je doživeo dva teška poraza od Bajera i Verdera. Setimo se i prijateljskog meča para iz jula prošle godine koji je Fortuna dobila sa 3:1.

BORAC BANJALUKA – ZRINJSKI, 18.00

(Fudbal, Kup BiH, finale)

Zrinjski je prvi meč dobio s minimalcem. S duge strane Borac želi duplu krunu, pa će navaliti na rivala prvo da anulira, a zatim da pretekne početnu prednost rivala. Neće im biti lako, jer ako premotamo film, setićemo se da je Borac od Zrinjskog gubio dva puta uzastopno od početka ove kalendarske godine. Inače, Banjalučani imaju samo jedan trijumf na poslednjih pet mečeva para.

CSKA SOFIJA – ČERNO MORE, 19.15

(Fudbal, Bugarska 1)

Ovo je bitka za drugo mesto na tabeli. Černo More ima samo dva boda prednosti, tako da meč može da odluči ko će na kraju biti zadovoljniji. Kada su se poslednji put videli u februaru, Černo More je slavilo sa 1:0. Pre toga u avgustu prošle godine imali smo nerešen rezultat, a na četiri od pet mečeva para u nizu nije padalo više od dva gola.

CSKA 1948 – BOTEV PLOVDIV, 16.45

(Fudbal, Bugarska 1)

CSKA 1948 brani Evrope vredno sedmo mesto. Ta odbrana neće biti ni malo jednostavna, budući da tim ima četiri remija i jedan poraz sa prethodnih pet mečeva. Ni Botevu ne ide najbolje, a da je sve moguće govori podatak da tim iz Sofije ima samo jedan bod manje od Arde i današnjeg rivala. Poslednje dve utakmice ovih timova okončane su bez golova.

TSC – NAPREDAK, 18.30

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga Srbije)

Siguran je TSC na trećem mestu, a Napredak je osmi, uz samo jedan osvojen bod iz proteklih pet kola. Dakle, sve je apsolutno jasno, mada savetujemo da pogledate i u retrovizor. U njemu vidimo dva uzastopna remija na mečevima para, te pet utakmica u nizu na kojima nije padalo više od dva gola.

BEŠIKTAŠ – TRABZON, 19.45

(Fudbal, Kup Turske)

Ovo je jedina šansa za oba tima da ove sezone dođu do trofeja. Igra se na neutralnom terenu, a mi premotavamo film, pa izdvajamo podatak da je na proteklih pet mečeva para tri puta dolazio X ishod. Poslednji put u februaru bilo je 2:0 za Bešiktaš, a Trabzon je tom prilikom imao blagu terensu inicijativu, uz samo dva šuta u okvir gola. Biće napeto.

TENERIFE – BARSELONA, 20.30

(Košarka, Španija 1)

Plej-of trka u Španiji započela je pobedom Barselone od 96:86. Dakle, Tenerife nije moglo da se odupre prejakom rivalu, pa se i sada očekuje da Barsa igra dominantnu košarku. Inače, Tenerife je osam puta uzastopno gubilo od Barselone, tako da je jasno ko je i zbog čega apsolutno favorizovan sastav.

JAPAN – SRBIJA, 22.30

(Odbojka, Liga nacija)

Srbij je dobil Iran sa 3:1 u setovima. Što se tiče večerašnjeg rivala, nadamo se da neće biti kao u kvalifikacijama za OI, kada je Japan naše momke u oktobru savladao sa 3:0 u setovima, i to bez naročite drame. Inače, Japan je pre ovog susreta dobio Argentinu sa 3:1 u setovima.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara