Reprezentativac Brazila (i devojka?) u Juventusu u zamenu za 28.000.000 i dvojicu igrača

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 21:37

Stara dama dobija ogromno pojačanje na sredini terena

Bilo je jasno prošle sezone da Juventusov najveći problem leži na sredini terena i da su Vlahoviću, Kjezi i Miliku potrebni bolji dodavači i podrška iz veznog reda. Zato je novi direktor Kristijano Đuntoli označio rekonstrukciju veznog reda kao prioritet i u dogovoru sa novim trenerom Tijagom Motom danas završio kapitalno pojačanje za Bjankonere.

U Torino stiže brazilski reprezentativac Daglas Luiz iz Aston Vile! Stara dama će u zamenu za Daglasa Luiza uplatiti Aston Vili 28.000.000 evra i poslaće joj dvojicu talentovanih fudbalera Semjuela Ilinga Džuniora i Enca Barenčeu.

Izabrane vesti

Nedeljama su trajali pregovori dva kluba oko Daglasa Luiza, a prvi Juventusov predlog je bio: Novac i Veston Mekeni. Klub iz Birmingema se nije bunio, ali jeste Mekeni. Amerikanac je odbio transfer na Vila Park pa su klubovi morali da nađu drugačije rešenje i Juve je na kraju platio više nego što je hteo na početku.

Englezi su na kraju dobili lepu novčanu sumu plus dvojicu zanimljivih mladih fudbalera. Semjuel Iling Džunior je engleski vezista ponikao u Čelsiju kojeg je Juventus “ukrao” kao talentovanog 17-godišnjaka. U prošloj sezoni mu je Alegri dao šansu na 27 mečeva i upisao je gol i dve asistencije. Ima samo 20 godina i može biti intersantno pojačanje za Vilu. Enco Barenčea je možda još veći potencijal. Argentinac je došao u Juventusove omladince iz švajcarskog Siona pre četiri i po godine, dobio je šansu da debituje pretprošle sezone ali je imao problema sa povredama i upisao samo pet mečeva za Juve. Prošlu sezonu je jako dobro odigrao na pozajmici u Frozinoneu, upisao čak 39 utakmica i afirmisao se u seniorskom fudbalu. Ima 23 godine, igra na poziciji zadnjeg veznog i može biti lep dodatak za tim Unaja Emerija.

Aston Vila je dobila budućnost, ali Juventusu je bila potrebna sadašnjost. I dobio ju je u Daglasu Luizu. Mančester Siti ga je kaprisao kada mu je bilo 19 godina i kupio ga od Vaska za 12.000.000 evra. Ali, nikada nije zaigrao za Građane već je morao obilaznim putem preko filijale u Đironi gde je proveo dve sjajne sezone i ubedio Aston Vilu da izdvoji skoro 17.000.000 evra za njegovu kupovinu. Četiri godine je bio standardan na Vila Parku, postao i reprezentativac Brazila, pa je sa 26 godina dočekao transfer karijere u neki veći klub.

Mota vidi Luiza kao jednog od dvojice ključnih igrača na sredini terena uz Adrijena Rabioa (ako Francuz produži ugovor) koji će izbalansirati igru Bjankonera. Treći ključni igrač sa nešto ofanzivnijim zadacima bi trebalo da bude holandski vezista Ten Kopmejners za kojeg Atalanta traži 50.000.000 evra. Takođe, Juventus je i blizu dovođenja Bolonjinog defanzivca Raikarda Kalafjorija kao i Moncinog golmana Mikelea De Gregorija. To znači da bi polovinu startne postave Motinog Juventusa trebalo da čine novi igrači.

A Juventus bi uz Luiza mogao da u paketu dobije još jedno jako zanimljivo pojačanje. Šuška se da će sa Brazilcem put Torina i njegova devojka Ališa Leman. Ova Švajcarkinja je jedna od najpopularnijih fudbalerki sveta i zbog Luiza je pre tri godine prešla iz Vest Hema u Aston Vilu. Juventus sve više pažnje poklanja ženskom fudbalskom timu i mogao bi u Ališi Leman da dobije ozbiljno pojačanje. Kako na terenu tako i u marektinške trke zbog njene globalne popularnosti.




tagovi

Ališa LemanLetnji prelazni rok 2024Daglas Luiz

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara