(©FIVB)
(©FIVB)

Neizvesnost još traje: Srbija zamalo ispustila Poljsku, odluka o OI pada u minut do 12

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 18:37

Orlovi poraženi posle pet setova od evropskih šampiona

Ispustili su odbojkaši Srbije veliku priliku da dođu na prag Olimpijskih igara večeras, pa će tek u "minut do 12" saznati da li će biti poslednji putnici za Pariz. Orlovi su od Poljske izgubili posle pet setova - 2:3 (21:25, 25:21, 18:25, 25:22, 11:15), samim tim su umanjili svoj saldo za samo 0,01. I dalje su na plus osam u odnosu na Kubu na FIVB rang listi, što je značajna prednost pred sutrašnje odlučujuće utakmice.

Možda se u nekom trenutku činilo da će pre kraja ligaškog dela biti poznato ko će biti poslednji putnik za Pariz, ali ipak će neizvesnost trajati do poslednjeg trenutka. Mada, možda neće morati da se čeka poslednja utakmica u nedelju uveče između Srbije i Slovenije, jer postoji mogućnost da odluka padne na meču Poljska - Kuba od 13.00 časova. Ukoliko Poljaci slave onda bi karta trebalo već tada da bude u rukama Orlova. Kubanci bi izgubili nešto malo bodova, ostala bi razlika oko osam poena - a toliko ne bi trebalo Srbija da izgubi čak i da bude poražena od Slovenije maksimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Ako Kuba bude iznenadila Poljsku i uzela dvocifren broj bodova, onda će Kolakovićevom timu biti potrebna pobeda protiv Slovenije. Naravno, još nije sve precizno jer će tek večeras biti poznato koliko će poena nositi pobeda i poraz na duelu Slovenija - Srbija.

U ovom trenutku srpska reprezentacija imaju 260,07 bodova, a Kubanci 251,69.

Naši odbojkaši su danas odigrali jedan veoma dobar meč, mada Nikola Grbić nije na terenu držao najjaču postavu. Bilo kako bilo - Poljaci imaju takav luksuz da mogu da pošalju i treću postavu i da budu neverovatno jaki. Imali su Orlovi u petom setu dobru šansu za trijumf, ali je protivnik ipak bolje odigrao u završnici.

U srpskom timu najefikasniji je bio Marko Ivović sa 14 poena, Aleksandar Nedeljković je upisao 11, Aleksandar Atanasijević deset, a Petar Krsmanović i Miran Kujundžić po devet. Dražen Luburić je stao na šest, Nikola Jovović na dva, a Vuk Todorović na jedan.

Kod pobednika najbolji je bio Boladž sa 25 poena, Semenjuk je doprineo sa 18, Šlivka sa 15, a Kohanovski sa 13 poena.

Srbija sada ima skor 5-6 na desetom mestu na tabeli Lige nacija, dok su Poljaci na učinku 9-2 i trenutno drže vodeću poziciju.

TREĆI TURNIR LIGE NACIJA U LJUBLJANI

Sreda

Kuba - Srbija 2:3

Petak

Turska - Srbija 1:3

Subota

Srbija - Poljska 2:3

Nedelja

20.30: Srbija - Slovenija



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara