©AFP
©AFP

Južnoamerička vrelina zapalila Kaliforniju: Venecuela posle preokreta savladala Ekvador

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 02:15

Ekvador poveo sa igračem manje, ali je poklekao u nastavku (1:2)

Od večeras i definitivno može da se kaže da je počelo takmičenje u Kopa Amerika! Istini za volju, iza nas su već tri utakmice, ali je za razliku od dva duela Grupe A, okršaj Ekvadora i Venecuela doneo sve ono što ljubitelji fudbala vole i očekuju od utakmica na tom tlu.

Južnoamerički temperament podigao je u Kaliforniji temperaturu do tačke usijanja i doneo 90 minuta čistog fudbalskog uzbuđenja. Za razliku od rutinske pobede Argentine nad Kanadom (2:0) i rovovske borbe mirnih mreža između Perua i Čilea (0:0), predstavnici Grupe B prilično su se potruili da ukrase međusobni susret.

Izabrane vesti

Početak uzbuđenja predstavljao je neoprezni start Enera Valensije u 22. minutu i direktan crveni karton koji je presekao do tog momenta dominantni Ekvador. Igrač manje se odrazio na igru izabranika Sančez Basa, ali su i sa desetoricom uspeli da prvi nađu put do mreže.

Odbijena lopta posle prekida u 40. minutu stigla je do Džeremija Sarmijenta koji je uputio neodbranjiv udarac i doneo prednost Ekvadoru.

Gol fudbalera Brajtona bio je povod da na poluvremenu selektor Venecuele posegne za izmenama, a upravo igrači koji su dobili šansu od prvog minuta nastavka izrasli su u kreatore preokreta. Povratnu loptu Salomona Rondona sa oko 12 metara iz prve je u gol pretočio Žonder Kadiz i najavio istorijski preokret svoje selekcije.

Izjednačen rezultat bio je na snazi sam odeset minuta, a konačnih 2:1 za Valensiju potpisao je Eduard Beljo koji je naplatio nespretnu reakciju golmana i odbrane Ekvadora da svojoj reprezentaciji donese ceo plen.

Venecuela je pobedom na idealan način otvorila takmičenje u okviru kojeg će naredni susret odigrati protiv Meksika, dok će protivnik Ekvadora na narednom koraku biti Jamajka. Prethodno Meksiko i Jamajka će odmeriti snage u međusobnom susretu u okviru prvog kola grupne faze.

GRUPA B

Subota

Ekvador - Venecuela 1:2 (1:0)

/Sarmijento 40 - Kadiz 64, Beljo 74/

Nedelja

03.00: (1,58) Meksiko (3,80) Jamajka (6,50)



tagovi

reprezentacija Ekvadorareprezentacija VenecueleKopa AmerikaKopa Amerika 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara