Nikola Grbić (©FIVB)
Nikola Grbić (©FIVB)

Grbić: Ne želim da se ispiraju usta - da ja sad nešto pomažem Srbiji

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 20:45

"Kao nisam uspeo dva puta da ih kvalifikujem, pa sad hoću...", rekao je selektor Poljske

Nije Nikola Grbić izveo na teren najjači tim koji ima, ali je zabeležio pobedu protiv Srbije - 3:2.

U jednom trenutku je delovalo da Orlovi idu ka trijumfu, ali je favorit uspeo da se presabere na vreme i preokrene vodenicu na svoju stranu.

Izabrane vesti

"Odlična utakmica. Znali smo da je Srbija u stanju da se vrati i posle 0:2, da ne odustaje - naravno kao i svaka ekipa imaju tehničkih problemčića, ali uspevaju to da nadomeste sa energijom, voljom, atmosferom... Znali smo da će biti težak meč. Moja ideja je bila da igram sa trojicom momaka kojima je ovo prvi turnir - Leonom, Zatorskim i Bijenek. Da igraju tri od četiri utakmice, podesilo se da to bude svaki drugi dan. Sreda, petak i nedelja. Da uvek između imaju jedan dan da se regenerišu", rekao je za OSS selektor Poljske Nikola Grbić.

Pojasnio je Srbin i zašto je ovakva postava bila na terenu...

"Menjam ih stalno jer nisam još odlučio kojih 12 će da ide na Olimpijske igre. Posle svake utakmice imam još veći problem... Taman pomislim da je to to, ali onda dođe ovaj levoruki i odigra ovako. Sad me stavio u problem. To je neki razlog što smo igrali sa ovakvom ekipom. Ja sam to od starta odlučio. Dok nisam znao da ćete vi dobiti Kanadu... Za vreme drugog turnira sam znao da će se rešavati između Srbije i Kube. Rekao sam im na kraju tog turnira - ljudi, ne želim da dođemo u situaciju da mi zbog naše loše igre utičemo ko će da ode na OI. Ko god bude igrao, želim maksimum jer hoću da pobedim. Ako protivnik odigra najbolju utakmicu i pobedi nas jer je odigrao fantastično - OK. Ali, hoću da svako ko siđe na teren da pogine da pobedi. Apsolutno nemam nikakve dileme. A stvarno sam se nadao da će stvari do sada da se reše i da će biti nebitno ko će da pobedi, a ko izgubi. Da ćete već biti kvalifikovani...".

Svestan je Nikola da će mnogi sumnjati u to da želi da pogura svoju zemlju ka Parizu.

"Spomenuo sam to već nekoliko puta da ne želim da se ispiraju usta - s time da je pomažem Srbiji, kad već dva puta nisam mogao da ih kvalifikujem, pa da ću sad da ih kvalifikujem. Sutra će igrati Kurek, Leon, Janoš... Druga stvar koja se meni ne sviđa, a ide negde Srbiji u prilog - mi poslednju utakmicu na turniru igramo veoma loše. Ne želim ponovo da se dogodi - poslednji turnir četvrti meč da ne odigramo dobro. Prošli put bila Slovenija, pa Brazil, sad Kuba nije na tom nivou. Ali bez obzira... Vi ćete mi biti kolateralna šteta".

Prokomentarisao je i reprezentaciju Srbije.

"Pa kao i u Bariju - kad Srbija ima energiju, kao na kraju četvrtog seta i početku taj-brejka - kad su složni svi u smislu podrške i svega - onda postaje veoma nezgodan protivnik. Može svaku ekipu da iznenadi, da pobedi - reprezentacija za respekt. Trebalo bi svi da budu zdravi, da su u formi - ali svakako imaju talenta, iskustva da igraju na najvišem nivou", podvukao je Grbić.

Poljska poslednji meč igra sutra od 13.00 časova protiv Kube i eventualnom pobedom verovatno će presuditi da Srbija ode na Olimpijske igre. Ako trijumfuje Kuba, onda će Orlovima biti potrebna pobeda protiv Slovenije.



tagovi

Nikola GrbićLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara