Hari Kejn slavi gol s saigračima (©Reuters)
Hari Kejn slavi gol s saigračima (©Reuters)

Murinjo povukao potez očajnika i vratio povređenog Kejna - bar se isplatilo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.02.21. | 15:01

Portugalac morao da aktivira nedovoljno spremnog napadača protiv ubedljivo najslabije odbrane Premijer lige, Totenhem slavio - 2:0

Ako ste se ikada pitali kako izgleda lice očajnika, dobro pogledajte Žozea Murinja i to vam je to. Jer kako drugačije da objasnite nekom odluku čoveka koji je svojevremeno s ponosom nosio nadimak Posebni zbog svog trenerskog i taktičkog umeća da posle nepunih deset dana aktivira povređenog Harija Kejna i vrati ga u startnu postavu protiv ubedljivo najslabije odbrane Premijer lige, iako su doktorski izveštaji jasno ukazali da najbolji igrač Pevaca mora da pauzira između tri i četiri sedmice zbog povrede oba skočna zgloba?

Kejn je povrede doživeo u prvom poluvremenu derbija protiv Liverpula, posle oštrijih startova Tijaga Alkantare na jednoj i Džordana Hendersona na drugu nogu. Kejn je iz tih razloga bio zamenjen već na poluvremenu jer tokom cele karijere muku muči upravo sa povredama skočnih zglobova, ali se eto vratio na teren mnogo brže nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

"Oporavio se i spreman je da nam pomogne", izjavio je Murinjo uoči susreta.

Ako ništa drugo - isplatilo se. Totenhem je savladao VBA na svom terenu sa 2:0 (0:0) i tako prekinuo neprijatnu seriju od tri poraza (Liverpul, Brajton, Čelsi), mada je stručna javnost na Ostrvu utiska da Murinjo nije morao da rizikuje težu povredu svog najboljeg igrača zbog najslabije odbrane Premijer lige. U teoriji to jeste tačno, ali kako je Totenhem izgledao od trenutka kada se Kejn povredio, to nije bilo dostojno premijerligaškog fudbala.

Statistika govori koliko je to zaista istina. Na poslednjih pet utakmica bez Harija Kejna Totenhem ima samo jedan remi i četiri poraza! Karlos Vinisijus nije ni blizu Kejnovih kvaliteta, a eksperiment s Geretom Bejlom u srcu napada pokazao se kao čisto gubljenje vremena i bodova... Kako se najbolji strelac vratio u startnu postavu, Totenhem je procvetao! Već u uvodnih 18 minuta Kejn je imao dve stopostotne šanse, a poređenja radi Totenhem je u mečevima protiv Čelsija i Brajtona ukupno ispalio tri lopte u okvir gola rivala!

Prvi pokušaj “devetke“ Pevaca je Sem Džonston uspeo da uštopuje, dok je drugi posle slučajnog dodavanja Ndombelea u prostor Kejn ispustio jer je lopta prošla tik uz stativu... Bilo je ipak više nego očigledno da je Totenhem daleko opasniji čak i sa rovitim Kejnom, nego što je to bio u poslednje tri utakmice zajedno!

Gol je visio u vazduhu i postigao ga je ko drugi nego Hari Kejn?! Čim je VBA krenuo malo napred, Totenhem je iz kontre znao da kazni takav istup. Asistent je bio Pjer Emil Hejbjerg, dok je Kejn majstorskom reakcijom plasirao loptu u malu mrežu. Sasmo četiri minuta kasnije Totenhem je osigurao tri boda. Nije samo ekipa procvetala povratkom svog najboljeg igrača, već se to ponajviše osetilo kod Heung Min Sona! Reprezentativac Južne Koreje je bio gotovo neprimetan u poslednje vreme bez svog partnera na terenu, a danas je odmah postigao gol i to posle kontre koju je povukao Lukas Moura.

Koliko se Žoze Murinjo muči da pronađe idealnih jedanaest pokazuje to da je ponovo tumbao postavu. Erik Dajer, Musa Sisoko, Stiven Bergvajn i Vinisijus su se vratili na klupu, a od starta su krenuli Davinson Sančez, Erik Lamela, Mura i Kejn. Sem Alardajs pokušao je da iznenadi Murinja sa čak pet promena u odnosu na poraz od Šefild Junajteda (1:2). Debitovao je Ejnsli Mejtland Najls, dok su O’Šej, Filips, Livermor, Pereira i Robinson povučeni među rezerve. Odmenili su ih Galager, Sojer, Peltije, Grent i Mejtland Najls. Branislava Ivanovića nije bilo ni na klupi.

Zanimljivo, u momentu kada je Alardajs preuzeo kormilo VBA od Slavena Bilića sredinom decenbra Totenhem je bio prvi na tabeli Premijer lige. Sada su Pevci sedmi samo zbog bolje gol-razlike naspram Čelsija, koji u nedelju uveče igra svoj meč na gostovanju Šefildu.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

/Votkins 2/

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

/Gudmunson 53 - Dank 36/

Njukasl - Sautempton 3:2 (3:1)

/Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vord-Praus 48/

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester Junajted - Everton 3:3 (2:0)

/Kavani 24, Fernandes 45, Mektomini 70 - Dukure 49, Rodrigez 52, Kalvert Luvin 90+5/

Nedelja

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

/Kejn 54, Son 58/

15.00: (3,50) Vulverhempton (3,10) Lester (2,20)

17.30: (3,30) Liverpul (3,40) Mančester Siti (2,20)

20.15: (6,50) Šefild Junajted (3,90) Čelsi (1,55)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lids (3,50) Kristal Palas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnHjong-Min SonŽoze MurinjoTotenhemVBA

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara