Slavlje fudbalera Audaksa (@Reuters)
Slavlje fudbalera Audaksa (@Reuters)

Kopa Sudamerikana: Audaks dobio Bolivar, ali sad mora u vražji La Paz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 03:46

A tamo se jedva diše...

Za razliku od Evropljana Južnoamerikanci su za svoju verziju Lige Evrope (Kopa Sudamerikana) zadržali eliminacioni sistem (dve utakmice u svakoj rundi) od početka do kraja, što ovom takmičenju daje posebnu draž. Nakon preliminarnog kola u februaru večeras su odigrane prve tri utakmice 1/16 finala. U ovoj fazi našla su se 22 pobednika dvomeča iz prve runde, te deset timova eliminisanih iz Kopa Libertadores.

=== KLADI SE NA KOPA SUDAMERIKANA ===

Izabrane vesti

Najzanimljiviji meč odigrali su čileanski Audaks i najtrofejniji klub Bolivije - Bolivar (ispao iz Libertadoresa). Domaćin je slavio sa 2:1 kasnim pogotkom Hezusa Ramireza (84. minut), međutim Bolivar ostaje veliki favorit u ovom dvomeču pošto Čileanci u revanšu gostuju na 3.600 metara nadmorske visine u La Pazu. A dobro je poznato kako su tamo užasno prolazile i neke vrhunske ekipe.

Setimo se samo Mesijeve Argentine pre desetak godina, kada je od skormnog sastava Bolivije dobila pet komada.

Hezus Ramirez svakako je veliki junak ove pobede Audaksa, pošto je u igru ušao tek u 78. minutu. Lepo se iskrao čuvarima šest minuta kasnije i na odličan centaršut Brajana Figeroe pogodio glavom za 2:1.

Prethodno je prednost Čileancima doneo Nikolas Oreljana u 15. minutu, a na 1:1 poravnao Ervin Savedra sa bele tačke.

Bolivar je utakmicu završio s igračem manje jer je golman Havijer Rohas napravio prekršaj van kaznenog prostora. On neće moći da brani u revanšu, ali tim potezom je spasao svoj tim trećeg primljenog gola i verovatno mnogo težeg zadatka u La Pazu.

Peruanski Huankajo i urugvajski Liverpul odigrali su nerešeno - 1:1 (Anheles 60 - Ramirez 54), a pobednika nije bilo ni u okršaju Union Kalere iz Čilea i Tolime iz Kolumbije - 0:0.

Evo i golova sa utakmice Huankajo - Liverpul:



tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara