"Džek Vorner"
"Džek Vorner"

Katar kupio domaćinstvo Mundijala za 1.400.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.03.14. | 11:51

Bivši potpredsednik FIFA Džek Vorner primio uplate od kompanija bliskih organizatorima Svetskog prvenstva, u istragu uključen i američki FBI

Džek Vorner

Kako vreme prolazi, tako je sve izvesnije ono što su mnogi naslućivali - da je Katar zahvaljujući korupciji dobio organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine!

Izabrane vesti

Britanski Telegraf piše da je otkriveno da je Vorner primio 1.400.000 evra na račun (svoj, jednog od svojih sinova i jednog od zaposlenih u njegovoh firmi), i to neposredno pošto je FIFA objavila da je Katar dobio domaćinstvo Mundijala. Uplata je legla od kompanije koju drži jedan od čelnika Fudbalskog saveza Katara.

Do ovih podataka se došlo jer se u istragu uključio američki FBI, s obzirom na to da Vorner živi u Majamiju, a inače je s Trinidada i Tobaga. Prema navodima Telegrafa, koji se poziva na dobro obaveštene izvore, sa agentima FBI sarađuje Vornerov najstariji sin, zahvaljujući čijem svedočenju je otkrivena malverzacija koja bi do temelja mogla da uzdrma svetsku "kuću fudbala", za koju mnogi godinama tvrde da je leglo korupcije.

Inače, Džek Vorner bio je jedan od 22 ljudi koji su odlučivali o domaćinima Mundijala 2018. (Rusija) i 2022. godine (Katar). Odluka da se domaćinstvo poveri zemlji u kojoj leti temperature dosežu i 50 stepeni (zbog čega se razmišlja da to bude prvi Svetski kup koji će se igrati zimi), i koja nema gotovo nikakvu fudbalsku tradiciju (ali zato ima novca) smatra se jednog od najkontroverznijih u istoriji svetskog fudbala.

Da li će ove tvrdnje biti potkrepljene konkretnim dokazima, i hoće li se u tom slučaju promeniti domaćin Mundijala 2022. godine, ostaje da se vidi.

(Foto: Action Images)


tagovi

Svetsko prvenstvo 2022reprezentativni fudbalKatarFIFAEvropaDžek Vorner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara