Nikola Jokić je Goberova noćna mora (©AFP)
Nikola Jokić je Goberova noćna mora (©AFP)

Šampionski DNK Nagetsa: Kada Jokić ubaci u petu brzinu, nema spasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 04:30

NBA, plej-of: Denver pobedio i drugi put Timbervulvse u Mineapolisu - 115:107 i sada je 2-2 u seriji Zapada. Aron Gordon X faktor. Entoni Edvards brojao do 44

Povratak otpisanih. Denver je važio za pravu „domaćicu“ u NBA ligi, da igra mnogo bolje na svom terenu, ali u ovom plej-ofu Nagetsi su pokazali da imaju šampionski DNK, uspeli su sa se vrate posle dva bolna poraza u Koloradu i pokažu da neće tako lako da se odreknu prstena koji su nadmoćno osvojili prošle godine. Branilac titule je u četvrtom meču Zapadne konferencije pobedio Minesotu sa 115:107 i sada je 2-2 u pobedama, odnosno sva četiri puta su gostujuće franšize slavile.

Nikola Jokić, Džamal Mari i Aron Gordon su bili sjajni, nosili tim do trijumfa. Našeg centra, trostrukog osvajača MVP nagrade, malo su poremetila dva brza faula sredinom treće četvrtine, kada je morao zbog četiri lične greške da izađe s parketa. Ohladio ga je trener Meloun, a kada ga je vratio na startu poslednje deonice meča Somborac je opet dodao gas, pa nije bilo neizvesne završnice.

Izabrane vesti

Ubacio je u veću brzinu, u trenucima kada je domaćin pretio, spustio na -8 – 97:105, ali su gosti brzo vratili dvocifrenu prednost za siguran trijumf.

Francuski centar Rudi Gober jeste najbolji defanzivac lige, izabran je prošle nedelje, ali kada igra sa Nagetsima lekcije deli magični Somborac, nadamo se i dalje reprezentativac Srbije. U finišu je poslao lucidnu asistenciju ka Gordonu, tako što je prevario trojicu domaćih igrača. Ta akcije možda je i prelomila meč. Stigao je Džoker i da zakuca u drugoj četvrtini, što ne radi baš često, na oduševljenje klupe Denvera. Da li su gledali ovaj meč Šejkil O'Nil ili Džejms Naneli? Da li i dalje misle da je Šaj Gildžes Aleksander trebalo da ponese epitet MVP?

20.30: (1,60) Crvena zvezda (16,0) Partizan Mozzart Bet (2,65)

Jokić je odlično počeo. Kasniju su mu se pridružili raspoloženi Mari i X faktor Gordon. Zasenio je ovaj trio novog superstara NBA lige Entonija Edvardsa koji je pogađao, igrao je sam, vukao svoj tim. Nije imao pomoć saigrača. Karl Entoni Tauns, koji brani boje Dominikanske Republike, imao je očajan procenat šuta. U nastavku, kada je Jokić usporio, krenuo je da sipa trojke Kanađanin Džamal Mari. Sa trojicom raspoloženih igrača gostujućeg tima, Minesota nije imala šansu.

Krajem treće četvrtine bilo je +17 za tim iz Kolorada. Meloun je igrao samo sa osmoricom košarkaša. Iz drugog plana je kod Denvera bio odličan Džastin Holidej sa tri trojke.

Sada će Nagetsi na svom terenu da pokušaju da prvi put slave u ovoj polufinalnoj seriji i stignu na korak do finala. U drugom polufinalu Zapada, Dalas je napravio brejk. Luka Dončić, Kajri Irving i drugovi su slavili protiv Oklahomu u trećem meču, i sada je 2:1 za Maverikse.

Jokić je završio meč sa 35 poena, a imao je po sedam skokova i asistencija, tri ukradene lopte za 39 minuta na terenu. Procenat šuta Somborca je opet bio iznad 50 odsto (15/26). Samo je loš bio za tri poena. Pogodio je jednom iz pet pokušaja. Aron Gordon je dao 27 poena za 41 minut, odigrao doktorski, uz samo jedan promašaj iz igre (11/12). Za tri poena je imao 2/2, a sakupio je i sedam skokova i šest asistencija. Džamal Mari je stao na 19 (8/17 iz igre), uz osam asistencija i pet skokova. Pogodio je Kanađanin tri trojke iz sedam pokušaja. Dvocifreni su bili Kristijan Braun sa 11 i Džastin Holidej sa 10 poena.

S druge strane, najefikasniji igrač meča bio je bek Vukova Entoni Edvards sa 44. Nova zvezda NBA lige je imala impresivnih 60 odsto iz igre (16/25), uz čak pet trojki. Rudi Gober je imao dabl-dabl učinak od 11 poena i 14 skokova. Razočarao je Karl Entoni Tauns sa samo 11 poena, uz užasni procenat od 27,8 odsto iz igre - 5/18. Veteran Majk Konli je dao 15, a po 11 poena su postigli Džejden Mekdenijels i Naz Rid.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA- PLEJ-OF (POLUFINALE KONFERENCIJA)

ISTOK

Nedelja

Indijana - Njujork 121:89, u seriji: 2:2/

/Branson 20 - Burks 20/

ZAPAD

Ponedeljak

Minesota - Denver 107:115, u seriji: 2:2

/Jokić 35 - Edvards 44/

***kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver NagetsMinesota TimbervulvsDžamal MariAron GordonEntoni Edvards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara