Raspored u poslednja dva kola: Klanje za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencije

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 21:25

Partizan i TSC u trci za drugo mesto, Radnički, Vojvodina i Čukarički za četvrto i peto

Osim trke za titulu, sve ostalo je otvoreno u Mozzart Bet Superligi Srbije uoči poslednja dva kola plej-ofa.

Za sada nije definitivno poznato koja pozicija gde vodi zbog finala Kupa Srbije, u kojem igraju Crvena zvezda i Vojvodina 21. maja u Loznici.

Izabrane vesti

Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita i osvoji duplu krunu, onda se evropske vize dele po konačnom rasporedu na tabeli. Ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, onda će da ispašta trećeplasirani i da ide u kvalifikacije za Ligu konferencije umesto u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U oba scenarija drugoplasirani sigurno ide u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Borba za drugo mesto i start u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona se vodi između Partizana i TSC-a. Crno-beli trenutno imaju dva boda više ali i teži raspored. Partizan u narednom kolu gostuje Čukaričkom kojem gori pod nogama i na kraju dočekuje Radnički koji se takođe bori za Evropu. TSC gostuje u Lučanima i dočekuje Napredak, a oba rivala su lišena takmičarskih ambicija. U slučaju istog broja bodova, Partizan bi imao prednost u odnosu na TSC zbog bolje pozicije na kraju preliminarnog dela sezone. Najgori scenario za Partizan bi bio da završi kao treći a da Vojvodina osvoji Kup Srbije. U tom slučaju bi crno-beli išli u kvalifikacije za Ligu konferencije zajedno sa četvrtoplasiranim.

Četvrto i peto mesto donose kvalifikacije za Ligu konferencije ako Vojvodina ne osvoji Kup Srbije.

Trenutno najbolje stoji Radnički koji ima dva boda više od Čuke i Voše. Kragujevčani u narednom kolu dočekuju Vojvodinu i pobeda im garantuje plasman u Evropu. Čak i sa remijem su u dobroj poziciji iako gostuju Partizanu u poslednjem kolu. Ali, ako Vojvodina pobedi u Kargujevcu kao što je to nedavno uradila u Kupu Srbije, preskočiće Šumadince, a šansu da ih baci na šesto mesto ima i Čukarički koji dočekuje Partizan.

Brđani su ovde u najtežoj poziciji jer u poslednja dva kola igraju protiv večitih rivala. Ako žele u Evropu, moraće da iznenade protiv nekog od njih. Pogotovo što Vojvodina ima lakši raspored nakon gostovanja u Kragujevcu i ima zicer kod kuće protiv Mladosti u poslednjem kolu. Voša i Radnički su u prednosti u odnosu na Čukarički i u slučaju istog broja bodova na kraju. Baš teška situacija za Čuku…

RASPORED U POSLEDNJA DVA KOLA PLEJ-OFA MOZZART BET SUPERLIGE:

36. kolo

Napredak – Crvena zvezda

Radnički – Vojvodina

Čukarički – Partizan

Mladost – TSC

37. kolo

Partizan – Radnički

Crvena zvezda – Čukarički

TSC – Napredak

Vojvodina – Mladost



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara