Feđa Dudić (MN Press)
Feđa Dudić (MN Press)

Feđa Dudić: Na kraju se i Zvezda branila… Mi smo Pepeljuga, u četvrtak je utakmica života

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 22:03

Trener Radničkog ističe da su mu i Zvezdini igrači čestitali zbog načina igre i da sa Milojevićem nema zle krvi sa njećove strane

Feđa Dudić je ove sezone za navijače drugih klubova u Srbiji postao neka vrsta toreadora sa crvenom zastavom na koju reaguju poput bikova. Izbacio je iz standardnog koloseka i Vladana Milojevića koji je imao šta da mu poruči kao reakciju na komentarisanje Zvezdine igre u jednoj TV emisiji. Zbog svega u prethodnom periodu se današnje gostovanje Dudićevog Radničkog na Marakani geldalo sa posbenom pažnjom.

Zvezda je i treći put u sezoni savladala Dudićev tim ali on posle utakmcije nije bio nezadovoljan.

Izabrane vesti

“Čestitam Zvezdi, bili su bolji i zasluženo pobedili. Ali, moram da budem ponosan na svoje igrače, kako su odigrali i kako predstavljaju klub i grad. Prisilili smo Zvezdu u poslednjih 15-20 minuta da se brani, da zadržava vreme, da Glazer izbija lopte… Ponovo su neki naši igrači ušli u meč opčinjeni veličinom Marakane i onda smo praktično sami sebi dali neke golove. Međutim, kako je krenulo, dobro se završilo. Nikad ne treba slaviti poraze, ali moramo biti ponosni na ova dva izdanja protiv dve najbolje ekipe, uz Partizan, u ligi. Dokazali smo i na gostujućem terenu da možemo da igramo i trčimo dobro protiv ovakvih ekipa. Danas smo parirali Zvezdi do poslednjeg minuta u segmentu fizike. Ovo je poraz koji ti lako pada i iz kojeg mnogo naučiš”, rekao je Dudić posle utakmice.

Dudić kaže da je njegov tim uradio sve što je mogao da iznenadi Zvezdu.

“Ponosan sam kako je su danas mnogi očekivali da ćemo na Marakani parkirati autobus jer pošto smo nedavno ovde izgubili 0:5. Nismo to uradili i igrali smo svoju igru. Kad god smo mogli, pritiskali smo Zvezdu. Kad god smo mogli da izađemo iz poseda kroz pas, izašli smo. Pogotovo je to bilo vidljivo u drugom poluvremenu. Drago mi je kad mi priđu igrači Zvezde i čestitaju bez obzira što se napravila ta glupa fama o meni i Zvezdi. Pre svega, poštujem ovaj klub i njegovu veličinu. Velika je stvar kada njegovi igrači priđu i kažu: ‘Svaka vam čast što ste došli da igrate i ponašate se na ovaj način. Retko ko to radi i većinom se brane’”.

Da li ste razgovarali sa Milojevićem o tim ranijim izjavama.

“Pozdravili smo se, čestitao sam mu na kraju, ali nismo pričali na tu temu. Rekao sam u ranijem obraćanju da treba pogledati celu emisiju i videti šta sam pričao. Evo, pre neki dan je Albert Nađ ponovio neke reči koje sam ja tada rekao. Zaista sam pričao objektivno i kako jeste. Ako je nekome zasmetalo, onda OK. Mislim da nije bilo nikakve zle krvi i ja sam na to stavio tačku. Još jednom čestitke Zvezdi na pobedi i na igri u prvom poluvremenu”.

Dudić i Radnički se okreću meču u četvrtak protiv Vojvodine u kojem mogu da obezbede plasman u Evropu.

“Kad pogledamo celu sezonu, mislim da smo to zaista zaslužili. Mi smo kao neka Pepeljuga koja se dizala iz svega. Ako je neko zaslužio “hepiend”, onda je to definitivno Radnički. Okrećemo se četvrtku. Nije to samo utakmica godine ili sezone već za neke i utakmica života. Probaćemo da se dobro odmorimo jer smo imali veliku potrošnju u dve poslednje utakmice. Ali nešto smo i sačuvali, rasporedili neke minute i imaćemo neke sveže igrače”.

Pozvao je Kragujevčane da opet prirede ambijent za pamćenje.

“Pozivam navijače da dođu u četvrtak na možda i najvažniju utakmicu u istoriji kluba. Znam da će prepoznati koliko je ovo važno za Kragujevac i Radnički. Evo, sada je i termin posle radnog vremena za razliku od one u Kupu. Da napunimo stadion kao tada, a mi ćemo se sigurno bolje predstaviti i ako bog da, biće i bolji rezultat. Zahvalan sam im, a i oni su meni jer se dostojanstveno borim za klub i grad. Još jednom im hvala i da se više ne ponavljam da ne bi išpalo kako im se uvlačim … Znaju oni šta mislim o njima”.

Da li biste voleli da vodite Radnički u Evropi?

“Naravno. To mi je želja. Ako se plasiramo, sešću sa rukovodstvom kluba i videti da li smo spremni da nastavimo saradnju. Sa moje strane postoji želja i to bi posle Veleža u Evropi bila još jedna velika stvar u mojoj karijeri. To su ipak klubovi koji nisu bili projektovani za Evropu”, završio je Feđa Dudić.


tagovi

Feđa Dudić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara