Abel Ernandez iz Internasionala proslavlja pogodak (©AFP)
Abel Ernandez iz Internasionala proslavlja pogodak (©AFP)

Inter bi “simbolični pehar”, Korintijans se nada preobražaju, Seni napravio tvrđavu

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.10.20. | 22:47

Koritiba sa novim trenerom dočekuje Atletiko Gojanense u 19. kolu brazilske Serije A

Privodi se kraju prvi krug brazilske Serije A. Internasional može da ga "zatvori" osvajanjem "simboličnog pehara" za najbolju ekipu u uvodnih 19 kola, ali za taj podvog neophodan mu je pozitivan ishod na gostovanju Korintijansu. Da će mu biti lako, neće, jer tim iz Sao Paula mora da pobedi da bi se uspravio i potencijalno izbegao zonu ispadanja.

Govoreći o krizi koja sažima trenutno stanje Velikog tima, mora se apostrofirati da je sastav Vagnera Mansinija, pored loše kampanje u brazilskom prvenstvu, startovao porazom u osmini finala Kupa Brazila, posle poraza od Amerike Mineiro na svom terenu. Strateg je na udaru navijača, iako je preuzeo kormilo pre nepune tri sedmice, ali igra Korintijansa se nije značanije promenila i oni nisu uvereni da će situacija da se promeni nabolje. U takvoj atmosferi, sa pritiskom na plećima, Timao se nada preobražaju protiv lidera, mada će se na njega nameriti bez nekolicine prvotimaca. Iskusni napadač Žo, nekada špic moskovskog CSKA, Mančester Sitija i Evertona, povredio je mišić i pod velikim je znakom pitanja za susret, dok su van stroja Sidklej, Gustavo Mantuan, Danilo Avelar, Ruan Oliveira i Leo Santos. Logično, biće dosta promena, a očekuje se da će se Fabio Santos i Otero vratiti u prvih 11.

Izabrane vesti

Internasional proživljava jedan od svojih najboljih trenutaka u sezoni. Vodeći je tim na tabeli, a takmičenje u Kupu započeo je pobedom nad Atletikom Gojanense u gostima, i to koristeći rezerve. Strateg Eduardo Kudet odmorio je glavne adute i sada će ih vratiti u postavu za susret na Areni Korintijans. Ekipa se nalazi u seriji od sedam ligaških susreta bez poraza, ima dobru ofanzivnu liniju i sjajnu defanzivnu kondiciju.

Tijago Galjardo, najbolji strelac Serije A sa 15 golova, glavna je nada Kudeta. Uz njega će biti Urugvajac Abel Ernandez. Patrik, Edenilson i Markos Giljerme biće odgovorni za snabdevanje ofanzivaca. Viktor Kuesta, koji je služio suspenziju u remiju 2:2 protiv Flamenga u protekloj rundi biće partner Ze Gabrijelu u odbrani. Van stroja su Rodrigo Moledo, Renco Saravija, Gabrijel Bošilja i prekaljeni as Paolo Gerero.

Istovremeno, snage odmeravaju Koritiba i Atletiko Gojanense (23.00). Posle kratke reakcije i iznenađujuće pobede nad Palmeirasom u gostima, Koritiba je ponovo izgubila u nizu od Santosa i Seare. Baš ta dva poraza koštala su posla trener Žoržinja, pa će na klupi večeras da debituje Rodrigo Santana koji je preuzeo tim pre dva dana.

Pored veoma manjkavog odbrambenog sistema, tim osnovan pre 111 godina od strane nemačkih doseljenika ne uspeva da bude efikasan u napadu i ima jedan od najgorih navala u takmičenju sa samo 15 postignutih golova u 18 utakmica.

Atletiko Gojanense je izgubio kod kuće u Kupu od rezervista Internasionala, pa je jasno da u revanšu u Porto Alegreu nema čemju da se nada. Zato se ne očekuje da privremeni šef struke Eduardo Souza odmara pojedine adute. Gosti su šest koraka ispred Koritibe, nalaze se u zlatnoj sredini, a kako im je glavni cilj opstanak, onda je jasno da su na pravom putu.

I za kraj, Fortaleza je domaćin Fluminenseu (01.00). Popularna Tvrđava vraća se ligaškim obavezama u Seriji A posle skoro dve nedelje, jer je imala posla u prvenstvu Seare i Kupu Brazila.

Ekipa trenera Rožerija Senija ima najbolju odbranu u ligi sa samo 11 primljenih golova u 16 utakmica do sada. Nalazi se u seriji od osam utakmica bez poraza u šampionatu, što je jasan pokazatelj da goste iz Rio de Žaneira ne čeka lagan posao. Flu se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa šest bodova manje od lidera, kao i pet bodova više od Fortaleze, doduše uz dva meča više.

Sastav Odaira Elmana eliminisan je iz Kupa i imao je punih nedelju dana da se sprema za meč na stadionu Kastelao, i da se nada da će nastaviti pozitivan niz u prvenstvu koji trenutno broji sedam duela bez neuspeha.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

21.00: (2,40) Botafogo (3,20) Seara (3,10)

23.00: (3,20) Korintijans (3,10) Internasional (2,40)

23.00: (2,50) Koritiba (3,10) Atletiko Gojanense (3,00)

Nedelja

01.00: (2,40) Fortaleza (3,00) Fluminense (3,30)

20.00: (1,83) Flamengo (3,50) Sao Paulo (4,50)

20.00: (2,60) Sport Resife (3,00) Atletiko Paranaense (2,95)

22.15: (2,00) Santos (3,45) Baija (3,80)

Ponedeljak

00.30: (3,00) Gojas (3,30) Vasko (2,40)

21.00: (2,70) Palmeiras (3,15) Atletiko Mineiro (2,70)

23.55: (1,82) Gremio (3,45) RB Bragantino (4,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Brazilska Serija AKorintijansFluminenseInternasionalFortalezaKoritibaAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara