I ranjena Francuska prejaka za Izrael, Glazer bolje da je ostao u krevetu jutros (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 23:01

Petlovi se izdigli iznad svih problema u Budimpešti

Sa dosta kadrovskih problema, ne baš najbolji ambijent u svlačionici, te bespotrebno privlačenje medijske pažnje kroz ono infaltino glupiranje s odevanjem Ibrahime Konatea, Francuska nije imala baš najbolju uvertiru za okršaj sa Izraelom u Budimpešti. Pa opet, individualni kvalitet selekcije Didijea Dešana, odnosno svesrdna pomoć već nedeljama totalno indisponiranog Omrija Glazera, doneli su Petlovima ubedljivu pobedu na Božik areni - 4:1.

Dugo se nije dogodilo da Francuska odigra meč bez Kilijana Embapea i Antoana Grizmana (objavio kraj reprezentativne karijere). S pravom su Francuzi drhtali u iščekivanju kako će na terenu izgledati taj poprilično renovirani sastav, pogotovo što je atmosferi u nacionalnom timu veću štetu nanelo sve ono što se dogodilo nakon što je 'povređeni' Embape otkazao Dešanu (samo 48 sati kasnije našao se u timu Real Madrida za meč protiv Viljareala), nego sam njegov izostanak sa spiska.

Izabrane vesti

Znalo se da Francuska ima dovoljno kvalitetnih igrača da odmene zvezdu Madriđana u ovakvoj utakmici, ali visilo je pitanje da li će se bura u medijima stišati - da li će igrači uspeti da pronađu fokus i odrade posao koji se od njih očekuje?

Kao 'prva pomoć' gostima je pritekao golman Crvene zvezde i kapiten Izraela Omri Glazer. Nakon niza kikseva u dresu srpskog prvaka prethodnih nedelja, iskusni čuvar mreže ovoga puta ozbiljno je zabrljao u i majici sa državnim grbom. Štaviše, ovo večeras bila je verovatno najveća glupost koju je napravio ove sezone...

Udarac Eduarda Kamavinge nije bio ni precizan ni snažan, otuda je zaista neshvatljivo kako je Glazer uspeo da primi gol iz ove situacije...

Sada je jasno: bolje da jutros nije ustajao iz kreveta.

Izraelci su uspeli da se vrate pogotkom Gandelmana u 24. minutu, ali samo nekoliko trenutaka kasnije očajna reakcija odbrane njihove odbrane, i Kristofer Enkunku vratio je prednost ba stranu Francuske.

Ofanzivac Čelsija kao na malom fudbalu, a četvorica defanzivaca Izraela najblaže rečeno zbunjeni...

Enkunkuu je to bio prvi pogodak u državnom timu i osmi u sezoni, čime je potvrdio da se pomalo ali sigurno vraća u formu koja ga je krasila dok je nosio dres Lajpciga.

Momci Rana Ben Šimona solidno su se držali u završnici prvog poluvremena, potom su odolevali i u nastavku, sve do samog kraja, ali čim su pokazali veću želju da napadnu, Francuska ih je 'ubila' iz kontre.

Rezervisti Mateo Genduzi i Bredli Barkola bili su junaci završnice. Ovaj prvi dao je gol za 3:1, koji je sve rešeno, a potm je još asistirao krilnom napadaču Pari Sen Žermena da stavi tačku na ovaj meč.

Kad se crta podvuče zaključak je sledeći: nije Francuska blistala, nije bila igrački ubedljiva kao rezultatski, međutim u ovakvoj situaciji najvažnije je bilo uzeti tri boda. Dešanu i njegovim momcima posebno u korist ide što je Belgija uspela da izbegne već viđeni poraz u Rimu...

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 3. KOLO

Četvrtak

Izrael - Francuska 1:4 (1:2)

/Gandelman 24 - Kamavinga 7, Enkunku 28, Genduzi 87, Barkola 89/

Italija - Belgija 2:2 (2:1)

/Kambijazo 2, Retegi 24 - De Kajper 42, Trosar 62/

Petak

20.45: (10,0) BiH (6,50) Nemačka (1,30)

20.45: (5,00) Mađarska (4,10) Holandija (1,65)

Subota

18.00: (1,63) Hrvatska (3,80) Škotska (5,70)

20.45: (1,40) Španija (4,60) Danska (8,00)

20.45: (2,65) Srbija (3,25) Švajcarska (2,95)

20.45: (5,50) Poljska (3,90) Portugalija (1,63)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara