(Reuters)
(Reuters)

Italija počela bajkovito, ali je Pelegrini sve pokvario

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 22:40

Belgija se spasila poraza

Sjajno je Italija otvorila Ligu nacija, sjajno je počela i večerašnji meč protiv Belgije pred 40.000 ljudi na Olimpiku, ali je na kraju prosula prve bodove u Ligi nacija.

Iako su Azuri posle nepunih 25 minuta igre imali velikih 2:0, na kraju su zbog gluposti Lorenca Pelegrinija morali da brane i bod – 2:2. Prvi vođstvu 2:0, Romin kapiten je na “svom” stadionu zaradio crveni karton i vratio Belgijance u život. A do tada je Italija zaista izgledala sjajno sa ultraofanzivnim spoljnim igračima Kambijazom i Dimarkom koji su razarali belgijske bokove i dirigentom Tonalijem koji je najavio povratak u staru formu.

Izabrane vesti

Spaleti se odlučio za trojicu pozadi, ali i iznenadio izborom da Bonđorno ne bude u štoperskom trilingu sa Bastonijem i Kalafjorijem već Di Lorenco, a da Kambijazo počne kao desni spoljni. I pogodio!

Upravo je Juventusov bek u prvom minutu doveo Azure u vođstvo. Sve je krenulo iz poslednje linije gde su italijanski štoperi jaki na lopti, Tonali je lansirao Dimarka po levom krilu, a Interov ofanzivni bek našao na drugoj strani Kambijaza koji je uz malo sreće ugurao loptu u mrežu. Start iz snova za Italijane.

Belgija je morala da izađe i rizikuje. To joj se osvetilo još jednom brzopoteznom akcijom Azura. Opet su Tonali i Dimarko pokrenuli akciju i opet se sjajno ubacio Kambijazo čiji šut je golman Kastels odbranio. Međutim, samo ga je odbio na nogu Retegiju koji igra u sjajnoj formi u Atalanti i duplirao je prednost posle 24 minuta igre. Italijani nisu mogli da zamisle lepše otvaranje utakmice…

Sve do 40. minuta kada je Lorenco Pelegrini napravio oštar i bespotreban faul. Startovao je na Fasov skočni zglob i isključen je, a Belgijanci su osetili šansu da se vrate u život. I iskoristili je posle samo dva minuta. Nakon sjajne akcije iz prekida, Trosar je ostavio loptu na šut De Kajpersu, a Brižov defanzivac topovskim šutem pocepao mrežu Donarume.

Mogla je Italija na početku drugog poluvremena opet do dva gola prednosti, ali je Fratezi bio sebičan i stigla je kazna. Fas je posle kornera spustio loptu na šut Trosaru koji se dobro snašao i izjednačio nakon sat vremena igre.

Sa igračem više i psihološkom prednosti, Belgija je dominirala do kraja, imala više šansi i šuetva, ali nije uspela da probije bedem Azura i potpuno preokrene. Italijani prvi put nisu pobedili u Ligi nacija, ali su i dalje na prvom mestu i imaju zicer protiv Izraela za četiri dana na svom terenu. Belgijanci dočekuju Francuze…

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 3. KOLO

Četvrtak

Izrael - Francuska 1:4 (1:2)

/Gandelman 24 - Kamavinga 7, Enkunku 28, Genduzi 87, Barkola 89/

Italija - Belgija 2:2 (2:1)

/Kambijazo 2, Retegi 24 - De Kajper 42, Trosar 62/

Petak

20.45: (10,0) BiH (6,50) Nemačka (1,30)

20.45: (5,00) Mađarska (4,10) Holandija (1,65)

Subota

18.00: (1,63) Hrvatska (3,80) Škotska (5,70)

20.45: (1,40) Španija (4,60) Danska (8,00)

20.45: (2,65) Srbija (3,25) Švajcarska (2,95)

20.45: (5,50) Poljska (3,90) Portugalija (1,63)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Lorenco PelegriniAndrea KambijasoMateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara