(© CEV)
(© CEV)

Batino slavlje i u porazu: Olimpijakos na korak od grupne faze

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 23:06

Aleksandar Atanasijević prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Formirao je Olimpijakos i više nego konkurentan sastav za plasman u Ligu šampiona. Revanš drugog kola kvalifikacija doneo je i poraz od Las Palmasa - 2:3 (17:25, 25:5, 25:17, 22:25, 17:19). Međutim, stečena prednost u prvom meču (3:0) ispostavila se kao ključna.

Velika očekivanja stavljena su pred nastup grčkog velikana u Evropi. Ako je suditi po rezultatima, ne i prikazanim partijama, deluje i da trenutno realizuje zamišljene planove. Znao je i pred gostovanje u Španiji da bi trebalo čudo da se dogodi, pa da ne obezbedi vizu za treću rundu. Kako se kretao rezultat u prvom setu, činilo se i da je senzacija moguća. Las Palmas je vođstvom (25:17) i ozbiljno zapretio.

Izabrane vesti

Preostalo je tada Olimpijakosu i da odbije nalet. U pauzi između dva perioda konsolidovao je redove. Na dominantan način stigao je potom do izjednačenja (25:5), kasnije i preokreta (25:17). Postalo je u tim momentima jasno da je četa iz Pireja prošla u narednu fazu. Zvanično je i nastavak utakmice bio lišen rezultatskog značaja. Bolje se u neobičnoj atmosferi snašao klub sa Kanara, ostvarivši pirovu pobedu posle maratona - 3:2.

Aleksandar Atanasijević jeste poražen, ali je mogao da bude zadovoljan konačnim epilogom. Na terenu je proveo četiri seta i zabeležio 14 poena (15-9, 5 asova). Sada mu predstoji i srpski derbi protiv Brašova Davidea Kovača, Filipa Kovačevića i Dušana Stojsavljevića, koji je nadigrao Šonenverd (3:1, 2:3). Ukoliko bude uspešniji, ponovo će imati priliku da bude deo Lige šampiona.


tagovi

OK OlimpijakosAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara