Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Vatreno u Istanbulu – rvački zahvat i isključenja! Efes u Fenerovoj kragni, prelomio Gudurić

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 21:41

Ilajdža Brajant i Tarik Biberović se dohvatili na parketu…

Nije sport, već pitanje života ili smrti! Odavno je tako u fudbalskim derbijima u Istanbulu, ali zna da varniči i u košarci. I to ju Evroligi.

Još u prvom kolu koje je obeležila teška povreda Skotija Vilbekina – stradali mu prednji ukršteni ligamenti – sevale su munje i pucali gromovi između Šarunasa Jasikevičijusa i Jorgosa Barcokasa, umalo je došlo do fizičkog sukoba. Okončano je sve žustrom raspravom, eskalaciju su sprečili igrača, a u duelu Fenerbahčea i Efesa, koji je Marko Gudurić prelomio trojkom – 83:78, viđen je novi konflikt.

Izabrane vesti

Vatreno je bilo u Istanbulu, tenzija se osećala u vazduhu kada je Fenerbahče počeo da gubi tlo pod nogama. Dobar deo utakmice imao je dvocifrenu prednost, nekoliko puta čak i 15 poena viška u odnosu na Efes, a ozbiljno je zaiskrilo kada je tim Tomislava Mijatovića krenuo da spušta prednost.

Efes je krajem treće deonice spustio razliku na jednocifren zaostatak, krenuo je Tarik Biberović na ulaz, srušio se na njega Ilajdža Brajant i – dohvatili su se na parketu. Pod košem. Rvački zahvat, morali su arbitri da reaguju kako bi ih razdvojili…

Kao ris je bio ljut Tarik Biberović, nisu mogli da ga smire. Sudije su gledale snimak, potrajalo je to nekoliko minuta, i konačna odluka je bila: isključenje za oba aktera!

Efes je ostao bez jednog od najboljih, Ilajdža Brajant je pre no što je isključen upisao 15 poena. Ali, nije ga to sputalo. Krenuo je šut goste, koji su do tek pred kraj prvog poluvremena pogodili prvu trojku – bila je delo Rodriga Bobue. Upravo on je u velikom naletu u četvrtoj četvrtinu ubacio jedan od važnijih šuteva, razmahao se i Šejn Larkin, a izjednačenje je doneo Džordan Envora – 74:74!

Išla je voda na Efesovu vodenicu, imao je i izuzetno raspoloženog Dana Oturu, koji je meč završio sa 21 poenom, međutim, kada je bilo stani-pani Fenerbahčeu se ukazao – Marko Gudurić! Na početku derbija je bio produktivan, utihnuo i dao trojku u odsudnom trenutku. Prelomio je srpski reprezentativac vatreni derbi u Istanbulu.

Marko Gudurić je upisao osam poena, a Fenerbahče posle njegove trojke odradio posao i revanširao se Efesu za poraz u Superkupu. Najefikasniji u ekipi Šarunasa Jasikevičijusa bio je Bonzi Kolson sa 16 poena, jedan manje dodao je Vejd Boldvin, koji se požalio na povredu nakon što je stao na nogu Šejnu Larkinu. Bitne role imali su i Arturs Žagars i Najdžel Hejs Dejvis, strelci 10 poena.

EVROLIGA - 2. KOLO

Sreda

Monako - Makabi Tel Aviv 85:79

/Okobo, Džejms 17 - Lojd 16/

Crvena zvezda - Baskonija 78:71

/Kenan 19 - Moneke 19/

Četvrtak

Anadolu Efes - Fenerbahče 78:83

/Oturu 21 - Kolson 16/

20.00: (1,90) Asvel (15,00) Virtus (2,10)

20.15: (1,17)Panatinaikos (20,0) Bajern (6,00)

20.45: (1,45) Real Madrid Partizan (16,00) Mozzart Bet (3,20)

Petak

20.15: (1,25) Olimpijakos (17,00) Žalgiris (4,70) 

20.30: (1,05) Barselona (27,00) Alba (11,00)

20.30: (1,25) Olimpija Milano (17,00) Pariz (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeEvroligaŠarunas JasikevičijusTomislav MijatovićMarko GudurićElajdža VilijamsTarik BiberovićŠejn LarkinBonzi KolsonVejd BoldvinArturs ŽagarsNajdžel Hejs

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara