Munas Dabur (©AFP)
Munas Dabur (©AFP)

Hofenhajm mesec i po dana bez pobede u Bundesligi, Dabur u nadoknadi promašio bod sa penala

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 17:38

Dva neiskorišćena jedanaesterca u finišu meča, po jedan na obe strane – na kraju 2:1 za Volfzburg

U Ligi Evrope rutinski, u Bundesligi – nikako. Ako na evrosceni Hofenhajm bez problema izlazi na kraj sa objektivno slabijim rivalima, u Nemačkoj se muči već duže vreme. Još od 27. septembra i onog šamara Bajernu, tim iz Zinshajma ne zna za trijumf u domaćem šampionatu. Štaviše, od tada je na četiri uzastopna bundesligaška meča osvojio svega bod, a bodovni saldo ekipa Sebastijana Henesa nije popravila ni danas, pošto je poražena na gostovanjuna Volfzburgu u pretposlednjem meču sedmog kola – 1:2 (0:2).

Mogao je rezultat u poslednjim trenucima da ode na obe strane. Na 2:0, napadač Vut Veghorst je imao priliku da sa bele tačke zapečati sudbinu Hofenhajma. ''Poštedeo'' ga je. I mogao je da bude debelo kažnjen. Gosti su ubrzo smanjili i u nadoknadi krenuli po bod. Priključio se čak golman Oliver Bauman saigračima kod kornera u trećem minutu zaustavnog vremena i upravo je posle duela sa njim Maksimilijan Arnold odigrao rukom, a sudija pokazao na belu tačku. Munas Dabur je preuzeo odgovornost, ali - rampa i na drugoj strani! Koen Kastels je pročitao Izraelca, sklonio teret sa Vughorstovih pleća i ostavio tri boda na Volksfagen areni.

Izabrane vesti

Igranje u sistemu ''subota-sreda-subota'' očigledno uzima maha u Hofenhajmu. Ima i do toga da Henes i danas nije mogao da računa na Pavela Kaderžabeka, Konstantinosa Stafilidisa, Emira Bičakčića i Andreja Kramarića. Odsustvo pomenute četvorke još jednom se osetilo u igri tima sa jugozapada Nemačke.

Mada ima i do pristupa Volfzburga, koji je od samog starta krenuo odlučno ka golu Olivera Baumana. U četvrtom minutu Josip Brekalo je imao izglednu priliku, a već u narednom napadu domaćin je poveo. Maksimilijan Filip dodaje kratko do Renata Stefena, a Švajcarac rezantnim udarcem pogađa dalji ugao – 1:0.

Na sredini prvog dela Vukovi su imali već dva gola prednosti. Lopta se nakon rikošeta u šesnaestercu Hofenhajma odbija do Vuta Veghorsta, Bauman nije bio na svom mestu i najbolji strelac Volfzburga bez problema pogađa. Tek u tim trenucima Hofenhajm se probudio. Međutim, napadački dvojac gostiju tokom čitavog meča išao je na živce navijačima svog tima. Išak Belfodil je u finišu prvog poluvremena propustio dve prilike, a pomenuti Dabur tokom čitavog meča nije učinio apsolutno ništa. Promašeni penal u nadoknadi mu nikako nije trebao.

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)

/Bitenkur 82 pen – Mojsander 67ag/

Subota

Augzburg - Herta 0:3 (0:1)

/Kunja 44pen, Lukebakio 51, Pjontek 86/

Majnc - Šalke 2:2 (2:1)

/Brosinski 6pen, Mateta 45+2pen - Ut 36, Sen Žust 82ag/

RB Lajpcig - Frajburg 3:0 (1:0)

/Konate 26, Zabicer 70pen, Anhelinjo 89/

Štutgart - Ajntraht 2:2 (2:0)

/Gonzales 17pen, Kastro 37 - Andre Silva 61, Abraham 75/

Union Berlin - Arminija 5:0 (3:0)

/Endo 5, Andrih 13, Beker 45, Kruze 52pen, Tojhert 89/

Dortmund - Bajern 2:3 (1:1)

/Rojs 45, Haland 83 - Alaba 45+4, Levandovski 48, Sane 80/

Nedelja

Volfzburg - Hofenhajm 2:1 (2:0)

/Stefen 5, Veghorst 26 - Adamjan 87/

15.30: (2,20) Volfzburg (3,45) Hofenhajm (3,25)

18.00: (2,40) Leverkuzen (3,40) Menhengladbah (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHofenhajmVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara