Antonio Konte iz meča sa Šahtjorom (©Reuters)
Antonio Konte iz meča sa Šahtjorom (©Reuters)

Eho remija u Kijevu: Tvrdoglavi Konte, nevidljivi Hakimi i Jang, mrtvo drugo poluvreme, protiv Reala obaveza su četiri boda?

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 11:40

Interove muke u Ligi šampiona postaju sve ozbiljnije...

Navijače Intera su u utorak uveče dočekale tri loše vesti. Prva da je klub finansijsku 2019/20 završio s minusom od 100.000.000 evra. Druga da je Inter u Kijevu odigrao mršavih 0:0 protiv Šahtjora. Treća da je to bio deseti meč u poslednjih četrnaest u Ligi šampiona bez pobede.

Uzrok finansijskog sunovrata može da se pronaći u globalnoj ekonomskoj krizi uzrokovanoj pandemijom virusa korona, što je imalo drastičan uticaj i na sportske kolektive. Prema postojećim izveštajima iz Italije strmoglavi finansijski pad Inter je sprečio prodajom Maura Ikardija u PSŽ za 50.000.000 evra i bonuse, mada situacija u kasi je i dalje daleko od idealne.

Izabrane vesti

Što se tiče novog sportskog neuspeha, Inter je još jednom sebi pucao u koleno i ispustio dobru priliku da dvomeč protiv madridskog Reala dočeka bar sa četiri boda. Ovako, ugledni mediji sa "čizme" procenjuju da će Nerazurima biti potrebno baš četiri boda u okršajima s Blankosima kako bi se izbegao rizik prerane eliminacije iz Lige šampiona! To je strašno ozbiljan poduhvat u ovom trenutku, pogotovo ako se uzme u obzir da je situacija u Grupi B izvrnuta naopačke i da su na vrhu iste Menhengladbah i Šahtjor, a dole Inter i Real. Dakle, bodovi za evropsko proleće potrebni su i jednima i drugima, pa praktično moraju da se čupaju u najtežem dvomeču...

Inter je prethodne večeri u Kijevu promašio sve što se promašiti moglo. Romelu Lukaku i Nikolo Barela ostali su mokrog baruta, a posle živog prvog dela utakmice i pet neiskorišćenih prilika, Inter u nastavku praktično nije uputio šut u okvir gola. Inter posle bombastično početka sezone sve teže dolazi do pogodaka, a hroničari dešavanja u klubu smatraju da je glavni razlog za to Interova nesposobnost da promeni taktičku orijentaciju i formaciju kako bi pregazila rivala tempom i stalnim napadima.

Konte i Lautaro (©Reuters)Konte i Lautaro (©Reuters)

Još jednom se na delu pokazala tvrdoglavost Antonija Kontea koji ni u ludilu ne odustaje od sistema 3-5-2, čak ni u situaciji kada je njegov kolega iz suprotnog tabora Luiš Kastro od samog početka išao na to da izvuče jedan bod sa ultradefanzivnim sistemom 5-4-1. Konte je najveći deo meča ostao veran rasporedu igrača koji mu je godinama u osnovi i tako je bilo sve do 72. minuta. Odlukom da Ivana Perišića uvede umesto Lautara Martineza samo je dodatno otupela Interovu oštricu jer je tim izgubio klasičnog centarfora zarad igrača koji dejstvuje po boku. Kasnije je u igru ušao i Kristijan Eriksen, a čini se da je taj potez Konte mogao da napravi i mnogo ranije jer bi Danac možda mogao da rasplete mrežu ispred gola Šahtjora. Ipak, teško je očekivati čuda kada na teren uđeš deset minuta pre kraja meča.

Konteova formacija 3-5-2 dodatno je izgubila na značaju jer su krila od kojih Inter i timovi generalno najviše zavise u takvoj postavci bila praktično odsečena. Ašraf Hakimi i Ešli Jang bili su apsolutno nevidljiv na terenu jer ih je Šahtjor duplim blokom na bokovima potpuno izbacio iz upotrebe.

Remi sa Šahtjorom samo je još jedan dokaz da Inter, ma koliko bio jak na papiru, nema dovoljno jaku hemiju da se suprotstavi rivalima slične ili svoje klase. To najbolje pokazuju remi protiv Lacija, poraz od Milana u gradskom derbiju, pa onda i nerešeni ishodi sa Menšom i Šahtjorom. U pet minulih utakmica u svim takmičenjima Inter je uspeo da savlada jedino Đenovu.

Na kraju, jedina pozitivna stvar za Inter je to što je mreža gola Samira Handanovića drugu utakmicu zaredom ostala netaknuta. I to je veliki uspeh, s obzirom da je Interova odbrana bila izuzetno bušna čak i protiv takmaca nižeg ranga…



tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara