Pirlo i Ronaldo ©Reuters
Pirlo i Ronaldo ©Reuters

Egoizam može skupo da košta Juventus

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 09:18

Nezadovoljstvo u Torinu uprkos ubedljivom slavlju u Budimpešti

Andrea Pirlo iz pobede nad Ferencvarošom kao dobru stvar može da izdvoji samo pobedu. Juventus jeste bio ubedljiv (4:1), ali je posao morao mnogo lakše da "odradi", što bi moglo da ga košta rezultata u mnogo važnijim mečevima. Bjankoneri su konačnu "egzekuciju" u Budimpešti odložili za poslednjih pola sata, iako su do tada već mogli da odluče pitanje pobednika.

Jasno je da Stara dama neće imati velikih problema za prolaz iz ove grupe, ali je daleko od nivoa koji želi da dostigne u ovoj sezoni sa kojim bi bila konkurentan za trofej u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

"Zadovoljni smo rezultatom, ali smo mogli mnogo bolje po pogledu učinka. Napravili smo mnogo grešaka sve zbog samozadovoljstva, pa moramo da se popravimo. Puno razgovaram sa igračima, ali oni su oni ti koji donose odluke kad su na terenu, mogli su da budu manje egoistični i da ih 'ubiju' iz igre", rekao je Pirlo.

Stara dama dosta oscilira ove godine. U klubu su verovatno i svesno napravili blagi korak unazad jer su svesni da je dosadašnja ekipa možda i dostigla limite, pa je došlo do rekonstrukcije. Sam rizik je napravljen i sa debitantom na klupi. Pirlo do decembra ima priliku da dokaže da je kadar za ovako važnu ulogu, a tek nakon toga će se podvlačiti crta od strane klupske uprave.

Mladi strateg još uvek traži dobitnu kombinaciju i proverava različita rešenja.

"Igramo sa dva napadača, plus dvojicom krila. Jednom kada sve dovedemo u željenu formu, možemo zajedno da procenimo koga ćemo koristiti. Do sada nisu svi bili sto posto, pa je normalno rotirati ih i izostvaviti nekoga".

Juventus je proteklih nedelja imao problema zbog izostanka Kristijana Ronalda usled infekcije korona virusom, a u sinoćnoj utakmici je van terena morao Artur Melo, umesto kojeg je ušao Rodrigo Bentakur.

"Arturu od početka nije bilo dobro, osećao se loše i bilo mu je mučno. Bili smo spremni da ga zamenimo posle 20 minuta, ali je on želeo da završi poluvreme. Njegov položaj bi trebalo da bude ofanzivniji u odnosu na ovaj meč, ali se mučio sa disanjem i trčanjem".

Juventus nije baš najbolje krenuo u prvenstvu, gde nakon šest odigranih kola ima po tri pobede i remija. Stara dama je u Ligi šampiona dobila ono što se mora dobiti, a to su gostovanja Dinamo Kijevu i Ferencvarošu, ali su izabranici Andee Pirla potpuno pokvarili utisak u meču sa Barselonom u Torinu.



tagovi

Andrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara