Buongiorno Italia: Inspekcija u Rimu zbog testova na kovid, mutljavina da se razbistri odmah!

Vreme čitanja: 7min | sre. 04.11.20. | 13:08

Gazeta upozorava da Lacio zbog netransparentnog ponašanja rizikuje da bude žestoko kažnjen ako se otkriju nepravilnosti ili manipulacija oko testova na kovid-19: od oduzimanja bodova do izbacivanja iz Serije A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Porazi italijanskih timova u Ligi šampiona su u prvom planu sportske štampe. Nerazuri iz Milana i Bergama su na udaru kritika kao i Lacio zbog ponašanja oko testova na korona virus. Najavaljuje se da bi Ronaldo večeras mogao da stigne Puškaša na večitoj listi strelaca kao i da bi Vanja Milinković Savić mogao da zameni Sirigua na golu Torina protiv Đenove.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Inter sam sebe sredio", elokventno je otvaranje današnjeg izdanja milanskog dnevnika posvećeno porazu Nerazura od Real Madrida sa 3:2. List podseća da je Inter sada poslednji u svojoj grupi i da je u Madridu prokockao veliku šansu da pobedi.

"Konte 25. novembra igra na sve ili ništa protiv Zidana u revanš meču", upozorava Gazeta da Inter više nema pravo na grešku.

Na unutrašnjim stranama se zapaža da je Inter primio tri gola posle velikih propusta u odbrani svojih defanzivaca, od Hakimija do De Fraja. Po ocenama Gazete najbolji na terenu su bili Serhio Ramos i Lautaro, a najlošiji Hakimi i Azar.

Gazeta prenosi i izjave Antonija Kontea koji nastavlja tvrdoglavo da ponavlja svoj refren kako njegov tim igra sve bolje i bolje.

"Inter prima previše golova. Trebalo bi da zvone zvona na uzbunu ali Konte ne mari mnogo: Inter je bez odbrane, a trener kaže da tim sazreva", stoji u analizi milanskog dnevnika.

"Previše Liverpula, Atalanta pregažena", naslov je izveštaja sa meča u Bergamu u kome je Jirgen Klop održao bolnu lekciju Đan Pjeru Gasperiniju.

"Palomino i Toloi se pogubili, Pašalić dezorijentisan, Žota i Liverpul su viša klasa: Atalanta se raspala", nemilosrdni su novinari Gazete u opisu toka utakmice završene sa 5:0 za Redse. Jedina pozitivna nota je da će Dea sa Ajaksom voditi odlučujuću bitku u Amsterdamu za prolaz u osminu finala LŠ.

"Slučaj Lacio: inspekcija u Formelu zbog testova na kovid-19 pre mečeva sa Brižom i Torinom", izveštava list da su nadležni organi otvorili istragu zbog nelogičnosti rezultata briseva.

"Imobile, Lejva i Strakoša nisu pozitivni za Seriju A, a jesu za UEFA", ističe se Lacijev paradoks. Gazeta upozorava da Lacio zbog netransparentnog ponašanja rizikuje da bude žestoko kažnjen ako se otkriju nepravilnosti ili manipulacija oko testova na kovid-19: od oduzimanja bodova do izbacivanja iz Serije A.

U tekstu se podvlači da se rukovodioci Lacija brane stavom da su parametri UEFA i u Italiji različiti za utvrđivanje pozitivnosti na koronavirus.

"Ova mutljavina mora da se razbistri odmah", naslov je redakcijskog komentara u kome se oštro kritikuje ponašanje i način komunikacije Lacija koji neodoljivo podseća na način saopštavanja "Ministarstva istine" u Orvelovoj 1984.

"Juve u misiji Budimpešta. Ronaldo inspirisan Puškašom od koga ga dele samo dva gola", ističe Gazeta da je CR7 na kvoti 744 gola dok je legendarni Mađar postigao 746 golova. Koincidencija je da bi Ronaldo upravo na stadionu nazvanom po nekadašnjoj zvezdi Real Madrida mogao da ga stigne i prestigne. Osim povratka Ronalda, za trenera Pirla je stigla još jedna dobra vest: imaće na raspolaganju Kjelinija.

"Milan, rastu dobro momci rođeni ’99", izvukla je Gazeta činjenicu da je čak sedam fudbalera Rosonera rođena na prelasku između 20. i 21. veka, od golmana Donarume, preko Gabije, Daloa i Diaza do Salemakersa, Haugea i Leaa. Takođe se navodi da je u godini kada su rođeni Milan osvojio skudeto sa Zakeronijem, Ibrahimović je postigao svoj prvi gol u prvenstvu Švedske, trener Stefano Pioije je završio svoju igračku karijeru a generlani direktor Gazidis je radio u MLS-u.

CORRIERE DELLO SPORT

"Kovid, svađa Lacio - UEFA" , izveštava Korijere o baražnoj paljbi između rimskog kluba i evropske kuće fudbala zbog rezultata briseva na korona virus. UEFA je zaustavila Imobilea, Lejvu i Strakošu u Večnom gradu i Lacio će biti dodatno oslabljen protiv Zenita. "Negativni za Seriju A, pozitivni u Evropi: Lotito napada, FS Italije otvorio istragu. Inzagi: odgovorićemo na terenu", sažima Korijere jučerašnji turbulentni dan u Formelu pred polazak u Rusiju.

Na unutrašnjim stranama Korijere objašnjava da UEFA ima rafiniranije testova i da su svi uzorci analizirani u jednom institutu kao i da imaju stroži režim: za UEFA i oni koji su tzv. granični slučajevi, kada se ne zna da li je osoba zaista pozitivna ili ne, rezultira kao pozitivna. U Seriji A su fleksibilniji i prag je malo viši za stavljanje osoba na listu pozitivnih tako da granični slučajevi ne ulaze u red pozitivnih.

Protiv Zenita Inzagi neće moći da računa na Strakošu, Luisa Alberta, Lacarija, Imobilea, Lejvu, Radua, Eksalantea, Vavra i Lulića, praktično sedam startera. Sve nade Lacija se vezuju za još jednu odličnu partiju Sergeja Milinkovića Savića.

"Roma, poleće se sa izlaskom sa berze", najavljuje Korijere da će familija Fridkin vrlo brzo kupiti sve akcije Rome na tržištu kapitala i da će zatim povući klub sa berze kako bi imali slobodnije ruke u upravljanju i planiranju budućnosti Rome.

"Fonseka je na pravom putu: brojevi to pokazuju", ističe u analizi Korijere da Roma nije izgubila nijednom na poslednjih 14 mečeva u Seriji A i da je osvojila u istom periodu, u proseku, 2,4 boda po utakmici. Prosek za osvajanje skudeta, budući da je projekcija na 92 boda na kraju sezone. U tekstu sa kaže da je Roma platila cenu rotacija u Ligi Evrope ali da je sve to vratila sa kamatom u prvenstvu.

"Mertens na postu je anomalija", zapaža Korijere da su posrtanja Napolija u Ligi Evrope i Seriji A na San Paolu direktno vezana sa činjenicom da najbolji strelac u istoriji Azura nije nijednom zatresao mrežu na poslednjih pet mečeva.

"Napoliju su potrebni Mertensovi golovi: pre nego što se zaustavio upisao se dva puta na listu strelaca a tri puta na spisak asistenata", zaključuje rimski dnevnik.

"Jakini, na raskrsnici u Parmi mu visi cela sezona", najavljuje se da će trener Fjorentine na Tardiniju imati poslednju šansu da sačuva svoju klupu u Firenci. Kao kandidati da ga zamene se pominju Sari i D’Aversa, bivši trener Parme. U tekstu se kaže da se Jakini uzda u Riberija i da je on jedini siguran u napadu Ljubičastih pošto su svi ostali razočarali dosada, od novog pojačanja Kaljehona preko Kuamea i Kutronea do našeg Vlahovića.

TUTTOSPORT

"Pirlo: Juve, buđenje!", svedoči Tutosport o maksimalnoj koncentraciji trenera Juventusa i svesti da njegovi igrači ne smeju da potcene mađarski tim u Ligi šampiona.

"Bodovi protiv Ferencvaroša su fundamentalni, ali želi da u Budimpešti vidim i napredak u igri", citiraju se reči kormilara Stare dame uz najavu povratka Kjelinija među startere i selidbu Dibale na klupu. Protiv Ferancvaroša, Juve će igrati u formaciji 4-4-2 koja će se transformisati u 4-3-3 sa dizanjem Kuluševskog. U špicu napada ćemo videti Ronalda i Moratu a na sredini terena, pored Šveđanina, Artura, Rabioa i Mekenija.

"Tandem Morata-Ronaldo se najviše dopada", navodi listu u posebnom tekstu da su Španac i Portugalac pokazali visok stepen komplementarnosti na meču sa Specijom i da su upravo oni doneli preokret na meču i ravnotežu u igri Juvea.

"Lacio, gol i istraga", najavljuje se još jedno neuobičajeno gostovanje Nebeskoplavih u Ligi šampiona koji neće moći da računaju na golgetera Imobilea, metronoma Lejvu i golmana Strakošu protiv Zenita. Takođe se stavlja u prvi plan da će ruski tim imati podršku 20.000 navijača na stadionu što je veliki izuzetak u vreme pandemije.

"Inter, sve teže", upozorava torinski dnevnik da su šanse Nerazura da se domognu do osmine finala Lige šampiona sve neizvesnije.

"U revanš meču protiv Real Madrida na San Siru, Inter ima samo jedan ishod na raspolaganju - ako želi da izbegne da mu se treći put uzastopno dogodi da završi nastup u LŠ u grupnoj fazi - pobeda", precizira list. U tekstu se još ističe da Inter nije ovako loše počeo sezonu, samo tri pobede na prvih devet utakmica u Seriji A i LŠ, još od vremena kada je na klupi sedeo Frank de Bur u jesen 2016. godine.

"Razlupana", definicija je Tutosporta za Atalantu protiv Liverpula u Ligi šampiona. Na unutrašnjim stranama u izveštaju sa naslovom "Liverpulova lekcija Boginji" se kaže da je Klopov tim dominirao i da je zaledio snove Atalante o plasmanu u osminu finala LŠ. Prenose se i reči trenera Gasperinija koji je priznao da je evidentna razlika u kvalitetu između dva tima i da je ona došla još više do izražaja jer njegovi igrači nisu uspeli da trče i igraju sa uobičajenim intenzitetom.

"Beloti do poslednjeg momenta, Milinković diše u vrat Siriguu", najavljuje list da će trener Torina Marko Đampaolo čekati do kraja da vidi da li Beloti može da igra protiv Đenove večeras. Takođe se ne isključuje da bi moglo da dođe do poprilično velike promene u timu i to na golu: Vanja Milinković Savić umesto Salvatorea Sirigua. Italijanski golman je u velikoom padu forme, što se videlo protiv Lacija i Milinković bi mogao da dobije šansu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara