Vuk Milojević (©European Water Polo Championship 2024)
Vuk Milojević (©European Water Polo Championship 2024)

Srpskom reprezentativcu pukla vilica od zverskog udarca: Kukavicama nije mesto u vaterpolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 15:38

Vuk Milojević mora na operativni zahvat kako bi sanirao povredu…

Možda je i najteži sport, zasigurno u vaterpolu ima najviše kontaktata, prljavih udaraca. Ali, granica negde mora da se povuče. Muška igra – da, divljački, zverski udarci – nipošto. Baš takav zadobio je srpski reprezentativac Vuk Milojević i čeka ga duga pauza.

Marselj je na otvaranju Lige šampiona ugostio Jadran iz Herceg Novog – 13:11, a utakmicu je obeležio nesportski potez Vladana Spaića. Crnogorski vaterpolista je posle postignutog pogotku pod vodom udario Vuka Milojevića, što je dovelo do preloma donje vilice i dislokacije tri zuba.

Izabrane vesti

Francuski lekari su momentalno izvršili imobilizaciju vilice, vratili su sve na svoje mesto, a srpskog reprezentativca čeka hirurški zahvat.

Vuk Milojević usled jakod udarca zadobio je prelom donje vilice i dislokaciju tri zuba. Biće potreban operativan zahvat za saniranje povrede. Iako smo zbog toga bili hendikepirani tokom meča, sada je najvažnije da se Vuk što pre oporavi“, oglasili su se iz Jadrana.

Vuk Milojević će biti podvrgnut intervenciji, imaće maksilofacijalni hirurzi u Beogradu dosta posla. Povreda će proći, Vladan Spaić će odslužiti kaznu – ostaje da se vidi kolika će ona biti – ali ostane li sve na tome, biće to još jedan pokazatelj da vaterpolo ne ide u dobrom smeru. Da se prave nedopustivi propusti.

Jer, ovo nije prvi put da se ovakve i slične stvari događaju. Na to je ukazao i Strahinja Rašović.

“Bio sam žrtva nasilja tokom utakmice. Dokle god se ovakvo ponašanje toleriše, ovakve stvari će se dešavati. Kazna od jednog, dva ili tri meča suspenzije neće promeniti ponašanje i razmišljanje igrača. Verujem da igrači koji ugrožavaju nečiju karijeru treba da budu suspendovani bar na jednu sezonu. Vaterpolo jeste muški sport, igraju ga istinski šampioni i pravi sportisti – kukavicama nije mesto u našem sportu! Stojim uz mog prijatelja i saigrača Vuka Milojevića”, napisao je olimpijski šampion iz Tokija i Pariza.

Jadran je letos angažovao Vuka Milojevića, koji je prethodno nosio kapicu Crvene zvezde, a Srbiju je predstavljao na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Svetskom prvenstvu u Dohi. Zbog teške povrede je pod znakom pitanja kada će ga Vladimir Gojković ponovo imati na raspolaganju.

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Novi Beograd – Steaua Bukurešt 11:7

Hanover – Oradea 10:11

GRUPA B

Utorak

Ferencvaroš – Dinamo Tbilisi 16:7

Jadran Split – Radnički 10:10, petercima 5:3

GRUPA C

Sreda

Barseloneta – Vašaš 18:7

Marselj – Jadran Herceg Novi 13:11

GRUPA D

Sreda

Olimpijakos – Primorac 12:12, petercima 8:7

Savona – Sabadelj 10:12



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK MarseljVK Jadran Herceg NoviVuk MilojevićVladan Spaić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara