Rastko Stojković, Dalibor Čutura i Bojan Beljanski (©RSS)
Rastko Stojković, Dalibor Čutura i Bojan Beljanski (©RSS)

Čutura vodi juniore, Beljanski pomoćnik

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 14:45

Bivši srebrni reprezentativci Srbije iz Beograda 2012. godine vodiće rukometne nade

Posle ostavke Đorđa Teodorović proteklog leta tokom Evropskog prvenstva u Sloveniji, Rukometni savez Srbije je izabrao naslednika sadašnjeg stratega Vranje. Proslavljeni srpski rukometaš, vicešampion Evrope iz 2012. godine, Dalibor Čutura, novi je šef stručnog štaba muške juniorske reprezentije Srbije.

Njemu će prvi asistent biti dugogodišnji saigrač iz nacionalne selekcije, takođe nosilac nacionalnog priznanja - Bojan Beljanski.

Izabrane vesti

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri, rođeni Somborac nastupao je u klubovima Srbije, Mađarske, Crne Gore, Španije i Rumunije gde je sa terena prešao na klupu i započeo trenersku karijeru. Vodio je dugo u komšiluku Fošani.

Zahvalio bih se Rukometnom savezu Srbije što mi je ukazao poverenje. Posle dugo godina vraćam se u srpski rukomet zbog čega sam srećan i ponosan. Ipak, uloga koja mi je data predstavlja veliku odgovornost, posebno jer pričamo o igračima u osetljivom uzrastu po njihove karijere. Pokušaću sa njima da ostvarim najbolji mogući rezultat. Sledećeg juna čeka nas Svetsko prvenstvo u Poljskoj. Veliki rad je pred nama, ali za to su nam dati maksimalni uslovi od strane RSS”, izjavio je Čutura.

Rastko Stojković, član UO RSS i koordinator muških juniorskih nacionalnih selekcija, zajedno sa Čuturom i Beljanskim, obavio je sastanak sa generalnim sekretarom RSS Ivanom Milivojevićem o planovima i potrebama muške juniorske reprezentacije.

Na Daliboru Čuturi i njegovom timu je veliki zadatak da vrati juniorsku selekciju na staze uspeha generacije pre nje koja je dala Kosa, Zečevića, Rogana, Dodiće i mnoge druge.


tagovi

rssrukometni savez srbijeDalibor ČuturaBojan Beljanski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara