""
""

Štimac opet odličan, Bešiktašu drugi deo trilogije sa Karšijakom

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.03.17. | 13:54

Revanš Orlova, serija se nastavlja naredne nedelje

Drugi put u četiri dana, Vladimir Štimac je napunio koš Karšijake, a ovoga puta je uspeo i da slavi pobedu. Bešiktaš je u šampionatu Turske savladao Karšijaku 86:81 i upisao petu pponbedu zaredom kojom je nastavio poteru za vodećim Efesom i Fenerbahčeom koji imaju po pobedu više i utakmicu manje.

Izabrane vesti

Podsetimo, Karšijaka je tokom nedelje savladala Bešiktaš 75:70 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a ova košarkaška trilogija međusobnih okršaja se završava naredne nedelje kada je na programu revanš u Ligi šampiona. Današnja pobeda daje krila Bešiktašu da može da nadoknadi onih pet razlike iz prvog meča.

Današnja pobeda u prvenstvu je možda i važnija od eventualnog uspeha u Ligi šampiona, jer Bešiktašu su prioritet ipak rezultati u domaćem takmičenju. Karšijaka je jedan od težih rivala, ali u poslednje vreme se nalazi u krizi. Ovo joj je bio četvrti uzastopni poraz u šampionatu.

Iako je Bešiktaš imao čak 16 poena prednosti sredinom treće četvrtine, Karšijaka je uspela da se vrati i izjednači četiri minuta pre kraja. Ipak, domaći su uspeli da nekako prelome pitanje pobednika zahvaljujući Klarku i Sipahiju.  

Vladimir Štimac je opet bio odličan u timu Bešiktaša. Upisao je 17 poena i 11 skokova. Najefikasniji je bio Di-Džej Strouberi sa 19 poena, a isti broj koševa kao Štimac je ubacio i Klark. Kod poraženog tima se istakao Grin sa 24 poena. 


tagovi

Vladimir ŠtimacPinar KaršijakaKK BešiktašEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara