Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Počinje plej-of Čempionšipa: Prednost domaćeg terena i tamo gde do sada nije bila

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 10:59

Norič ove nedelje od 13 časova dočekuje Lids, dok će VBA da ugosti Sautempton od 15.15 časova

Lester i Ipsvič su obezbedili plasman u Premijer ligu, dok ćemo trećeg putnika tamo dobiti posle plej-ofa. Ove nedelje su na programu prvi mečevi, od 13 časova će Norič da ugosti Lids, dok će od 15.15 da se sastanu Vest Bromvič Albion i Sautempton.

Naravno, svi će gledati kako da što bolje iskoriste domaći teren, što je i standardno za engleski fudbal. U ligaškom delu Čempionšipa od 552 utakmica je čak 246 završeno pobedom domaćina. Dakle, kec je dolazio u 44,5 odsto slučaja.

Izabrane vesti

Norič je bio jedan od onih timova kojima je domaći teren bio najveća snaga. Od 23 susreta pred domaćom publikom trijumfovao je na 15, četiri su završena remijima, a još četiri porazima Kanarinaca.

Doduše, jedan od tih poraza mu je naneo upravo Lids. U Noriču je gostovao 21. oktobra prošle godine, Kanarinci su na poluvremenu vodili sa 2:0, ali su u nastavku potpuno potonuli. Sve je počelo autogolom Šejna Dafija u 63. minutu, a potom je Krisensio Samervil sa dva gola doneo Lidsu potpuni preokret i vredna tri boda.


13.00: (3,30) Norič (3,45) Lids Junajted (2,30)


Lids je bio na dobrom putu da izbori direktnu promociju, ali je očajno odigrao sam finiš prvenstva. U poslednjih šest kola je zabeležio samo jednu pobedu, jedan remi i čak četiri poraza. Zato je završio takmičenje na trećoj poziciji. Zanimljivo, poslednje dve pobede je Lids zabeležio kada je strelac bio Noričov dželat Samervil, nad Halom (3:1) i Midlzbroom (4:3).

Dobra vest po Kanarince je što se defanzivac Dimitrios Janulis oporavio od povrede zbog koje je pauzirao nekoliko nedelja u finišu prvenstva. U psolednjem kolu je ušao sa klupe i očekuje se da bude danas spreman za startnu postavu, isto kao i kapiten Grant Hejnli. S druge strane, iz Lidsa su potvrdili da zbog povrede u polufinalu plej-ofa uopšte neće moći da računaju na Patrika Bamforda, a pod znakom pitanja je i nastup Dena Džejmsa.

Vest Bromvič Albion je pred svojim navijačima imao identičan učinak kao Norič (15-4-4). Završio je ispred samo zbog toga što je osvojio dva poena više kao gost.


15.15: (2,90) Vest Bromvič Albion (3,35) Sautempton (2,60)


Sa Sautemptonom nije imao preterano prijatno iskustvo ove godine, izgubio je na oba susreta. U novembru je na Sent Merizu bilo 2:1, a u februaru na Hotorsnu 2:0. U domu VBA je Sautempton rano poveo, već u 14. minutu pogotkom Rajana Frejzera, a konačan rezultat postavio je napadač Bornmuta koji je tu na pozajmici, Dejvid Bruks, sredinom drugog poluvremena. Tu utakmicu je obeležilo isključenje trenera VBA Karlosa Korberana, zato što je šutnuo loptu koja je bila u igri.

Imali smo priliku da naučimo nešto iz tih utakmica, ali naučili su i oni. Oni su nas pobedili, mi nismo bili dovoljno dobri. Sada ćemo se truditi da popravimo sve negativne stvari i pokažemo se na najboljem nivou. Imali su 12 bodova više od nas, pobedili nas oba puta, ali to više nema veze. Važno je samo ko će da se pokaže bolje u ova dva meča“, kazao je Korberan pred prvi polufinalni susret.

Revanši su na programu sledeće nedelje, meč u Lidsu će se odigrati u četvrtak, a u Sautepmtonu u petak.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


ČEMPIONŠIP (PLEJ-OF) – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Nedelja

13.00: (3,30) Norič (3,45) Lids Junajted (2,30)

15.15: (2,90) Vest Bromvič Albion (3,35) Sautempton (2,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ČempionšipNoričLidsSautemptonVBAPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara