Trener Sankt Paulija Fabijan Hirceler (©Reuters)
Trener Sankt Paulija Fabijan Hirceler (©Reuters)

Hvala Kilu: Sankt Pauliju bod protiv fenjeraša dovoljan za plasman u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 09:44

Gusari dočekuju Osnabrik ove nedelje od 13.30 časova

Holštajn Kil je u subotu obezbedio plasman u Bundesligu, a ove nedelje ćemo najverovatnije dobiti i drugog putnika u elitni rang nemačkog fudbala. Kilov remi sa Fortunom Diseldorf otvorio je širom vrata za Sankt Pauli, kojem je dovoljno da uzme makar bod ove nedelje od 13.30 časova protiv fenjeraša Cvajte Osnabrika.

Sve se nacrtalo Gusarima iz Hamburga da se posle 13 godina vrate u Bundesligu. Igraju kod kuće, a gosti nemaju nikakav takmičarski motiv pošto su već ispali u treči rang i pritom su u lošoj formi.

Izabrane vesti

Osnabrik je osvojio samo jedan bod u poslednja četiri kola, na gostovanju Magdeburgu (1:1). U tom periodu je izgubio od Kila (0:4), Ajntrahta iz Braunšvajga (0:3) i Šalkea (0:4). Jedini gol koji je dao u poslednja četiri kola bio je iz penala (Dejv Gnase).

Sankt Pauli je još prošlog vikenda imao prvu priliku da osigura promociju, ali tada je imao daleko teži zadatak. Gostovao je gradskom rivalu Hamburgeru i izgubio je sa 1:0. Uz to mu se tada nije pogodilo ni da Fortuna kiksne, savladala je Nirnberg i sačuvala sebi šansu da bude druga.

Ipak, sada ne bi trebalo da bude većih problema, trener Fabijan Hirceler će najverovatnije ući u klupske istorijske knjige. Ovo će da mu bude 50. utakmica na klupi Gusara, a do sada je sakupio impresivnih 104 poena. Ovaj 31-godišnji strateg je tokom karijere bio samo asistent u omladinskoj reprezentaciji Nemačke, u Sankt Pauli je došao 2020, kao pomoćnik Timu Šulcu. Kada je Šulc dobio otkaz zamenio ga je na klupi i preokrenuo je situaciju. Prošle sezone su Gusari bili peti u Cvajti, što je bio odličan uspeh jer ih je Hirceler preuzeo u zoni ispadanja.

U prvoj polusezoni Sankt Pauli nije uspeo da savlada Osnabrik, iako je poveo već u 6. minutu golom Džeksona Irvina. Izjednačio je Karalampos Makridis u 82. minutu i tako doneo svom timu veliki bod protiv favorizovanog rivala.



tagovi

CvajtaSankt PauliOsnabrikFabijan Hirceler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara