"Ranko Stojić"
"Ranko Stojić"

Slučaj Luke Milivojevića – koliko ide Radu, a koliko Ranku Stojiću?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.03.14. | 09:18

Sport piše da je Crvena zvezda na račun Građevinara uplatila 600.000 evra, ali i da je prethodno sa tadašnjim prvim čovekom kluba sa Banjici postigla dogovor o smanjenju procenta. Dug nije sporan, ali visina jeste

Ranko StojićJednačina sa više nepoznatih. Tako otprilike izgledaju poslovni odnosi Crvene zvezde i Rada, koji je po dolasku novog rukovodstva rešio da raščivija čvor, pa je crveno-bele pred Arbitražnom komisijom FSS tužio za 1,7 miliona evra duga nastalog na osnovu prodaje Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića, manjim delom i od ranije selidbe Andrija Kaluđerovića iz Crnotravske u Ljutice Bogdana.

Međutim, crveno-beli imaju drugačije viđenje cele situacije. Tačnije, kako piše dnevni list Sport, smatraju da je dug daleko manji.

Izabrane vesti

Prvo da podsetimo da bi bilo jasnije – Milivojević je Zvezdu stigao za 600.000 evra plus 40 odsto od naredne prodaje. Kada je Anderleht letos izdvojio 2,8 miliona evra za vezistu, crveno-beli su na račun Rada odmah prosledili 600.000 evra, a prethodno su sa Rankom Stojićem, tada apsolutnim vladarom na Banjici, postigli dogovor o smanjenju procenta sa 40 na 28 odsto.

Dug, dakle, svakako postoji (200.000 evra za Pantića niko ne spori), ali su velika razmimoilaženja u njegovoj visini.

Moramo da primetimo – sasvim logično kada su rukovodioci srpskog fudbala dozvolili jednom čoveku (čitaj: Ranku Stojiću) da igrače prodaje dva puta. Prvo u ime kluba, a potom i u ime svoje menadžerske kompanije što je u sređenim ligama nezamislivo. Ovako, stiče se utisak da je Stojić svoj deo naplatio, dok se Rad našao u nebranom grožđu.

Sport dalje navodi da su u upravi Zvezde odlučni da ceo spor regulišu do kraja marta, jer se tada aplicira za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Baš iz tog razloga je, kako navodi Sportski žurnal, beogradski klub juče isplatio i svih 200.000 evra na ime duga prema Natanijelu Asamoi, koji igrački nije ostavio traga u Ljutice Bogdana, ali to nije smetalo bivšim čelnicima Zveze da mu daruju unosan ugovor.

Pre ili kasnije – sve stiže na naplatu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ranko StojićRadSuperligaSrbijaLuka MilivojevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara