Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Partizan Mozzart Bet će igrati Evroligu i po svemu zaslužuje da bude u eliti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 23:51

"Nadam se da će odlučiti tako, mi ćemo da se ponašamo tako i gledaćemo da uradimo sve da budemo članovi Evrolige"

Crvena zvezda je osvajanjem Jadranske lige praktično obezbedila učešće u Evroligi naredne sezone. Iako regionalno takmičenje nema direktan prolaz u košarkašku elitu, ima prednost dobijanja specijalne pozivnice, a kao šampion stekao je pol poziciju za povratak u takmičenje naredne jeseni.

Reči direktora Evrolige Paulijusa Motiejunasa u nedavnom intervjuu za madridski As bile su da "pet klubova ima po 20 odsto šansi za ispadanje u Evrokup", među njima su se našli i beogradski večiti. Međutim, kako se najavljuje da će Valensija verovatno u Evrokup naredne sezone, a Zvezda je kao šampion verovatno sigurna, na konferenciji Željka Obradovića posle izgubljenog finala postavljeno je pitanje - šta će biti sa Partizan Mozzart Betom?

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je odgovorio prilično jasno - veruje da će i Parni valjak biti deo elite od jeseni!

"Siguran da će Partizan da igra Evroligu. Ubeđen sam u to, Partizan je sve uradio i prepoznali su to ljudi iz Evrolige. Nadam se da će doneti tu odluku. Nije bilo pitanje da li će neko da pobedi ili izgubi, već da po svemu tome što Partizan predstavlja u evropskoj košarci zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se da će odlučiti tako, mi ćemo da se ponašamo tako i gledaćemo da uradimo sve da budemo članovi Evrolige", poručio je Obradović.

To nije sve...

"Ovaj klub to zaslužuje zbog 1.000 razloga, tradicije i svega što je dala evropskoj košarci, a i u ovom trenutku kako izgledaju naše utakmice i koliko se o njima priča. Gledaćemo da se svi zajedno pripremimo i da budemo bolji u svim takmičenjima koja budemo igrali".



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara