Anhel di Marija (©Reuters)
Anhel di Marija (©Reuters)

Di Marijin “deža vi” na Velodromu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 12:39

Liga Evrope: Benfika sa Argentincem u timu pre 14 godina eliminisala Marselj. Šmit odmarao osmoricu startera pred revanš na jugu Francuske (21.00). Na Lužu bilo 2:1 za Orlove. Domaćin u seriji od pet poraza

Pobednik spasava sezonu, poraženi može već da razmišlja o narednoj. Nisi ni Benfika ni Marselj oduševili, preciznije bi moglo da se kaže da igraju ispod očekivanja. Orlovi zaostaju sedam bodova u odnosu na gradskog rivala Sporting, pa je pet kola pre kraja Primeire odbrana krune samo u domenu teorije.

Marselj je užasan, tek je 10. u šampionatu, pet poraza u nizu, teško će na međunarodnu scenu preko Lige 1, pa je Liga Evrope prioritet i za tim s juga Francuske.

Izabrane vesti

Benfika večeras (21.00) na Velodrom putuje sa golom viška (1:2). Do kraja sezone Liga Evrope je glavno takmičenje za Rodžera Šmit. Rafa Silva i Anhel di Marija su postigli golove za tim iz Lisabona pre sedam dana, dok je iskusni Gabonac Pjer Emerik Obamejan bio jedini strelac za tim s Velodroma.

21.00: (2,45) Marselj (3,50) Benfika (3,00)

Svestan je Nemac Šmit da je odbrana portugalskog trona nemoguća misija, pa je za vikend protiv Moreirensea odmorio čak osmoricu startera. I to je bilo dovoljno za laku pobedu (3:0). Starteri su bili Žoao Neves, Aleksander Bah i David Neres. Benfika želi trofej. Imaće najpopularniji klub u Portugaliju priliku da se posle 10 godina plasira u poluflinale Lige Evrope, što je uspelo tada izabranicima Žorža Žezusa.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU MARSELJA!

Iako je u poznim igračkim godinama, ima ih 36, Anhel di Marija je i dalje srce i duša tima Benfike. Povratnik u Lisabon igraće čak 20. meč prov Marselja, najviše u karijeri. Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala u osminu finala Lige Evrope pre 14 godina, kada je Benfika eliminisala Marselj. Tada je u timu igrao i Di Marija na početku evopske karijere. Promenio je iskusni vezista svetskog šampiona Argentine top klubove, od Reala, Mančester Junajteda, Pari Sen Žermena i Juventusa, da bi se proteklog leta vratio u Lisabon. Kao vino je lucidni as, što stariji, to bolji.

ANHEL DI MARIJA DAJE GOL MARSELJU - KVOTA U MOZZARTU JE 4,00.

Šmit neće moći da računa samo na Španca Huana Bernata i Tomasa Arauha koji se povredio pre četiri dana na Lužu. Timu su priključila i dvojica mladih igrača iz B ekipe velikana iz Lisabona, Diogo Spenser i Adrijan Bajrami.

Moramo da odigramo veoma dobru utakmicu. Pobedili smo u prvom meču, odigrali odlično, ali smo nažalost primili gol. Drugačije će biti meč u revanšu, ali to je deo nokaut faze i moramo da odigramo dve dobre utakmice da bismo se kvalifikovali. Naravno da je kvalitet protivnika u četvrtfinalu ovog takmičenja uvek vrhunski. Videli smo to u prvoj utakmici, moramo da imamo ratnički mentalitet, da verujemo u sebe, da poštujemo kvalitet Marselja i, naravno, ako nam ide dobro, verujemo da imamo šanse da se plasiramo u polufinale”, rekao je Šmit.

MARSELJ PROLAZI U POLUFINALE - KVOTA U MOZZARTU JE 2,95.

Marselj je odložio meč Lige 1 za vikend, pa je odmoran pred ovaj duel. Domaćin ne može da računa na povređene Klausa, Mejtea, Merlina, Nadira, Onanu, Rongijea i Ruiza.

Gostujućim navijačima je zabranjen ulazak na stadion. Očekuje se uzavrela atmosfera na jugu Francuske.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (3,15) Roma (3,45) Milan (2,40), prvi meč: 1:0

21.00: (5,30) Atalanta (4,00) Liverpul (1,63), prvi meč: 3:0

21.00: (4,30) Vest Hem (3,50) Leverkuzen (1,85), prvi meč: 0:2

21.00: (2,45) Marselj (3,50) Benfika (3,00), prvi meč: 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rodžer ŠmitMarseljBenfikaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara