TREĆA SMENA: Meksički obračun za finale Kupa šampiona, Kup Brazila, Ekvador i završnica u Liga kupu Argentine

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

BAIJA - KRISIJUMA, 23.55

(Fudbal, Kup Brazila)

Izabrane vesti

Baija je sezonu počela porazom, ali je uspela odmah da se popravi i danas je ovaj neuspeh ostao jedini u Seriji A. Sa sedam bodova, ekipa Rožerija Senija zauzima peto mesto na tabeli i samo dva boda zaostaje za liderom Botafogom. Pošto je savladala Gremio sa 1:0 u prošlom kolu, Baija je izborila drugu pobedu u sezoni u prvenstvu. Krisijuma se vratila u Seriju A posle 10 godina odsustva i na startu izgleda veoma solidno. Tim je već odigrao tri kola i još nije pretrpeo nijedan poraz, a zauzima 10. mesto na tabeli. Krisijuma je pobedila Vasko sa 4:0 u poslednjem meču.

ESTUDIJANTES - BOKA JUNIORS, 01.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Estudijantes ima više nego pristojnu sezonu na svim frontovima. U ligaškom delu sezone Liga kupa Argentine, izabranici Eduarda Domingeza su završili na drugom mestu u svojoj grupi i lako se izborili sa Barakas Sentralom u četvrtfinalu plej-ofa, savladavši protivnika rezultatom 3:0 u Buenos Ajresu. S druge strane, Boka Juniors je imala teži posao na putu do polufinala Liga kupa. Izabranici Dijega Martineza su ligaški deo završili tek na četvrtom mestu, ali su potom u četvrtfinalu izborili veoma važnu pobedu nad River Plejtom od 3:2, izbacivši glavnog favorita turnira.

OPERARIO - GREMIO, 01.00

(Fudbal, Kup Brazila)

Operario je odlično počeo sezonu u brazilskoj Seriji B. Operario je u prvom kolu na svom terenu lako savladao Avai sa 1:0, a potom je u gostima, ovog puta sasvim neočekivano, bio bolji od Ituana sa 2:0. Tako je Operario posle dva kola četvrti na tabeli. Gremio ne izgleda baš uspešno na početku kampanje, ali nije nimalo beznadežan. U brazilskoj Seriji A izabranici Renata Gaušaa trenutno su tek deveti na tabeli, sa šest bodova posle četiri kola. Musketari su izgubili dva od tri meča u grupi Kopa Libertadores.

LIBERTAD - LDU KITO, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

LDU Kito juriša ka vrhu tabele u prvoj fazi prvenstva Ekvadora. LDU Kito je odigrao dva meča manje od lidera Aukasa i ima pet poena manje od njega, pa noćas ima šansu da se primakne na dva razlike. LDU ide na noge Libertadu, koji je zakucan za dno sa samo dva boda posle devet duela, mada je u sezonu krenuo sa -4 poena. Libertad je vezao dva remija, dok je LDU pobedio u prošlom kolu sa 1:0 kod kuće protiv Tehnika Universitarija.

ATLETIKO MINEIRO - SPORT RESIFE, 02.30

(Fudbal, kup Brazila)

Atletiko Mineiro je veoma solidno počeo sezonu u brazilskoj Seriji A. Ekipa Gabrijela Milita trenutno je na drugom mestu na tabeli. Petlovi zaostaju samo bod za liderom Botafogom, ali cela grupa takmičara ozbiljno pritiska odozdo. Pošto je u prošlom kolu pobedio Kujabu rezultatom 3:0, Atletiko Mineiro je produžio niz neporaženosti na devet mečeva. Pre početka sezone u brazilskoj Seriji B, Sport Resife je važio za jednog od glavnih kandidata za promociju i u potpunosti opravdava svoj status. Lavovi su trenutno na drugom mestu na tabeli posle dva kola sa maksimalnih šest bodova.

PAČUKA - KLUB AMERIKA, 03.15

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

Pačuka igra lošije kod kuće nego u gostima. U proteklih deset susreta Pačuka je pretrpela tri poraza, a dva su bila pred domaćim navijačima. U prvom polufinalnom meču Konkakaf Kupa šampiona puleni trenera Giljerma Almade ostvarili su pozitivan rezultat 1:1 na Azteki, iako im se nisu davale veliek šanse. Pačuka je do polufinala turnira stigla pošto je eliminisala Filadelfiju i Eredijano, a meksičku Klausuru je završila na sedmom mestu sa 29 bodova i očekuje je baraž za mesto u plej-ofu. Klub Amerika je odigrala dobro u prvom meču na svom terenu, ali to nije bilo dovoljno da napravi temelj za uspeh u revanšu. Sada će Orlovima da bude teško na gostovanju. Ipak, tim je pokazao kvalitet i aktuelnoj kampanji pošto je završio na prvom mestu meksičke Klausure, a do polufinala je Kupa šampiona je izbacivao redom Real Esteli, potom Gvadalaharu i Nju Ingland.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara