Kalinić (©MN Press)
Kalinić (©MN Press)

Nikola Kalinić završio sa reprezentacijom: Vreme je za mlađe

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 23:46

“Ne mogu više da izborim to na način koji je potreban”, poručuje as Barselone

Biće žestoka konkurencija u avionu za Pariz, ako svi budu zdravi i orni kada je košarkaška reprezentacija Srbije u pitanju. Ipak, na jednog igrača selektor Svetislav Pešić, ako je i hteo, neće moći da računa – na Nikolu Kalinića.

Dugogodišnji reprezentativac, as Barselone, oprostio se od dresa najdražih boja. Kalinić je u izjavi za Sportal poručio da je vreme za mlađe.

Izabrane vesti

Iako bi sa 32 godine i te kako imao još šta da “kaže” na parketu, kao što to pokazuje u Evroligi, Kalinić je sam sebi zatvorio vrata državnog tima.

“Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Mislim da ne mogu više da izborim to na način koji je potreban. Došlo je vreme za neke mlađe momke da igraju i da pokažu. Pogotovo nakon uspeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno”, rekao je Kalinić za Sportal.

Za reprezentaciju Srbije Kalinić je debitovao na Evropskom prvenstvu 2013. godine, a naredne je bio deo tima Aleksandra Đorđevića koji je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Dva leta kasnije dosadašnje krilo “Orlova” okitilo se srebrnom medaljom i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kalinić nije bio deo reprezentacije ni prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Manili, jer je pre priprema rekao da oseća bolove u leđima i da mu je potreban odmor preko leta da bi se oporavio.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeNikola KalinićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara