©Reuters
©Reuters

Sve što u Safoku diše, staće u subotu: Ipsvič na bod od Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 23:14

Traktor Bojsi trijumfovali u pretposlednjem kolu protiv Koventrija, samo ih čudo može odvojiti od povratka u elitu posle 22 godine

Staće sve u jednoj kompletnoj engelskoj pokrajini... Šampion Engleske iz 1962. godine, osvajač Kupa UEFA iz 1981, stari velikan evropskog fudbala Ipsvič ušao je u predvorje Premijer lige. Nije tim iz Safoka bio član engleske elite još od 2002. godine, ali je posle večerašnje pobede na gostovanju Koventriju (2:1) došao u situaciju da bi samo splet neverovatnih okolnosti mogao da odvoji tim Kirana Mekene od igranja u Premijer ligi sledeće sezone.

Na kolo pred kraj sezone Ipsvič ima tri boda više od Lidsa, s tim da u slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika. Tim sa Eland Rouda tu stoji dosta bolje (plus 39 naspram plus 33) tako da će Ipsviču u poslednjem kolu biti potreban bod na Portman Roudu protiv Hadersfilda da bi bio 100 odsto siguran u promociju. Lids može do direktnog plasmana samo ako pobedi protiv Sautemptona pred svojim navijačima, a Ipsvič izgubi od Terijera.

Izabrane vesti

Nije Ipsvič blistao na nekoliko prethodnih utakmica, kao da se uplašio uspeha. Imao je sreće da je Lids čašćavao kiksevima na svakom koraku, a malo je falilo da i ovu šansu Ipsvič prokocka. Kada je reprezentativac SAD-a Hađi Rajt dao gol za izjednačenje u 64. minutu odmotovao se gostujućim navijačima film iz nekih prethodnih utakmica, ali je negativan scenario ovog puta sprečio Kameron Burdžis.

Kada sezona dođe do samog kraja, nebitan je stil kojim se pobeđuje, važno je samo da se to uradi, a upravo se tim receptom služio Ipsvič u finišu večerašnje utakmice. Australijski štoper Burdžis najbolje se snašao u karambolu pred golom Koventrija i dao jedan od najvrednijih golova u novijoj istoriji kluba. Samo će se o jednoj stvari razmišljati u Ipsviču naredna tri dana; o subotnjem duelu na Portman Roudu sa Hadersifildom, o velikoj fešti koja će nastati na travi kultnog stadiona ako Mekenini momci osvoje bar bod.

Koventri - Ipsvič 1:2 (0:1)

/Rajt 64 - Mur 8, Burdžis 69/




tagovi

Ipsvič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara