Edinson Kavani i Migel Merentijel (©Reuters)
Edinson Kavani i Migel Merentijel (©Reuters)

Kavani i Boka Juniors - ekstaza pa udarac u zid

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 23:03

Đenovljani u borbi za finale Liga kupa Argentine igraju protiv Estudijantesa, a sve posle slavlja nad Riverom i debakla od Fortaleze

Pre dva dana Velez je pobedom nad Argentinos Juniorsima posle penal serije popunio mesto prvog finaliste ovogodišnjeg izdanja Liga kupa Argentine. Noćas sa početkom od 01:00 časova po srednjoevropskom vremenu na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi, ponovo će se sastati izabranici Dijega Martineza i Eduarda Domingeza, koji su se nedavno susreli u završnom kolu grupne faze ovog takmičenja. Dakle, glavni protagonisti drugog polufinala Kupa profesionalne lige su Boka Juniors i Estudijantes iz La Plate.

Pošto je odmarala svoje glavne igrače u porazu protiv Fortaleze prošle srede u trećem kolu grupne faze Kopa Sudmarikane, Boka Juniors se za ovaj polufinalni duel pojavljuje kao favorit, imajući ubedljivije igre od Estudijantesa tokom cele sezone. Sa druge strane, tim iz La Plate je razočarao prošlog utorka kada je prekinuo niz od pet uzastopnih pobeda, u utakmici koja je takođe važila za treće kolo grupne faze, ali Kopa Libertadores, kada su ugostili na stadionu Horhe Luis Hirši ugostili Gremio. Tokom meča, brazilski predstavnik imao je igrača manje više od pola sata, ostavivši brojčanu prednost domaćinu pri nerešenom rezultatu bez postignutih golova. Ipak, Trikolori su poveli, golom Natana Fernandesa koji im je na kraju i obezbedio minimalnu pobedu i sva tri boda sa teškog gostovanja.

Izabrane vesti

Uprkos tome, činjenica je da je Estudijantes protagonista kampanje iznad očekivanja u dva takmičenja koja se trenutno takmiče paralelno. U prethodnoj instanci u Liga kupu Argentine savladali su Barakas Sentral u četvrtfinalu, na neutralnom terenu, pri rezultatu 3:0, i golovima Gvida Karilja i Marsela Havijera Koreje. Opet i Boka Juniors se temeljno pripremila za ovaj trenutak. Prošlog četvrtka, Dijego Martinez svesno je žrtvovao utakmicu sa Fortalezom, izabravši početnih 11 bez svojih glavnih igrača.

01.00: (3,15) Estudijantes (3,10) Boka Juniors (2,45)

U obračunu, koji je važio za treće kolo grupne faze Kopa Sudamerikane na Areni Kastelao, na kraju su ih pregazili takozvani Trikolori iz Seare, u meču koji je završen rezultatom 4:2. Međutim, to ne briše činjenicu da Boka Juniors ostaje snažan kandidat za trofej u Liga kupu, sa tim kao glavnim ciljem u prvoj polovini 2024. godine. Nedavno je u velikom argentinskom klasiku protiv River Plejta, izborila polufinale pobedom od 3:2.

Ako se kao referenca uzme prethodna instanca u kojoj su eliminisali River i bili superiorni u igri, može se reći da tim sa Bombonjere na ovaj duel stiže sa praktično neprevaziđenim emotivnim zamahom. Ali nije sve ružičasto, naravno. Taj bum emocija i pozitivnih senzacija poljuljao je težak poraz od Fortaleze rezultatom 4:2, koji ga je spustio na zemlju pred meč sa Studentima iz La Plate.

Pošto se Edinson Kavani fizički oporavio i spreman je za igru, Dijego Martinez će moći da postavi svoju idealnu formaciju na terenu, pri čemu bi napravio samo jednu izmenu u odnosu na poslednji meč u lokalnom takmičenju, protiv Rivera. Kristijan Medina će ići na mesto Habesa Saralegija, pošto je ispunio datum suspenzije zbog izbacivanja veziste protiv Godoj Kruza. U međuvremenu, iako je Migel Merentijel imao problema sa skočnim zglobom u subotu na treningu, a kako iz medicinskog sektora javljaju, on nema težu povredu niti je ono što mu se dogodilo ozbiljno, pa će zbog toga od početka pratiti Matadora, u napadu Đenovljana.

U timu Estudijantesa, slična atmosfera kao i kod Boke, posle solidnog koraka u četvrtfinalu, ali uz nedavni udarac na međunarodnoj sceni. Što se sastava tiče, Eduardo Domingez ima određene nedoumice, da li da zadrži Hozea Sosu ili da ipak angažuje Fernanda Zukija od početka, dok je glavni fokus na situaciji Edvina Setrea. Kolumbijac juče nije mogao da učestvuje na treningu sa ostalim saigračima i čekaće se do poslednjeg minuta da vidi da li može da počne utakmicu među starterima ili svoju šansu čeka sa klupe. U drugom slučaju, napadački dvojac bi činili Havijer Korea i Gvido Kariljo. Na sredini terena kao i do sada biće Enco Perez zajedno sa Santjagom Askakibarom.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA KUP ARGENTINE - POLUFINALE

Nedelja

Argentinos Juniors - Velez 0:0 *penalima 2:4

Sreda

01.00: (3,15) Estudijantes (3,10) Boka Juniors (2,45)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineEstudijantes La PlataBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara