Rafael Leao u prvom meču pre sedam dana (©Reuters)
Rafael Leao u prvom meču pre sedam dana (©Reuters)

Bitka za Apenine: Mogu li Rosoneri da utišaju Olimpiko i stanu na put razgoropađenoj Vučici

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.04.24. | 10:46

Liga Evrope: Roma ima gol viška (1:0) sa San Sira. Milan dvaput dobio Rimljane u Seriji A. Domaćin bez Kristantea, Azmuna i Endike. Gosti dolaze u prestonicu bez Kalulua, Kjera i Pobege

Italijanski klubovi doživeli su krah u Ligi šampiona, nije ih bilo u četvrtfinalu, ali dobro guraju u Ligi Evropi. Jednog predstavnika Serije A gledaćemo sigurno u polufinalu, a verovatno dva, pošto Atalanta u Bergamu brani velikih 3:0 protiv Liverpula sa Enfilda.

Epicentar večeras (21.00) u UEFA takmičenjima je na rimskom Olimpiku, duel Rome i Milana. U prvih 90 minuta neočekivano je Vučica slavila na San Siru sa 1:0, pa tim Danijela de Rosija, koji je trgao klub iz prestonice posle smene Žozea Murinja, ima lepu šansu da se bori za trofej u ovom takmičenju i izbori Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Đanluka Mančini na asistenciju Paula Dibale u Milanu je doneo vrednu pobedu Vučice, a gosti dolaze na rasprodati Olimpiko. Rosoneri su pred prvi meč na svom stadionu bili u sjajnoj formi, vezali su sedam pobeda, ali je usledio poraz od Rome i samo remi (3:3) za vikend protiv Sasuolo u Ređo Emiliji.

21.00: (3,15) Roma (3,45) Milan (2,40)

Kod tima iz prestonice prethodnih dana brinuli su oko zdravlja Evana Endike, reprezentativca Obale Slonovače kome je pozlilo u meču sa Udinezeom prethodnog vikenda. Srećom, defanzivac se bolje oseća, nije u pitanju srčani udar kako se strahovala. Poslednje vesti sa Apenina govore da nema srčanih problema. Utakmica Serije A je prekinuta kod rezultata 1:1 u 72. minutu.

Roma će na megdan Milanu bez suspendovanog Brajana Kristantea i povređenog napadača, Iranca Serdara Azmuna. Naravno, Endika je van stroja, čekaju ga dodatni pregledi i za njega je sezona verovatno završena. Din Hujsen i Rasmus Kristensen nisu ni prijavljeni za Ligu Evrope. Milan ne može da računa na povređene, defanzivce Pjera Kalulula i Simona Kjera i vezistu Tomasa Pobegu.

Igrači oba tima moraće da se paze zbog kartona i eventualno suspenzije za prvi meč polufinala. Naime, Leandro Leandro Paredes i Leonardo Spinacola su na opomenu do “hlađenje” kod Rome, a kod Milana su čak četvorica – Davide Kalabrija, Rafael Leao, Majk Menjan i Junus Musa.

MILAN PROLAZI U POLUFINALE - KVOTA U MOZZARTU JE 3,05.

Danijele de Rosi će da vodi Romu i naredne sezone, odlučila je urpava kluba, a vest je objavljena na dan revanša sa Milano. Mladi stručnjak je preporodio Vučicu. Na 16 utakmice, De Rosi ima čak 11 pobeda i samo dva poraza.

Trener Milana Stefano Pioli rekao je da je njegov tim zaslužio bar remi pre sedam dana.

To će sigurno biti utakmica na visokom nivou. Moramo da vodimo računa o detaljima više nego prošlog četvrtka. Verujem timu”, rekao je Pioli.

Iskusni stratrg, koji je doneo krunu šampiona Italije Rosonerima 2022. godine, ne dotiču priče o otkazu na kraju sezonu. Postoji glasine da je ovaj meč biti ili ne biti.

I ja sam to pročitao... Imamo šanasu da se kvalifikujemo. Sledeće sezone igraćemo Ligu šampiona, a sada ćemo sve da učinimo da se plasiramo u polufinale”.

OLIVIJE ŽIRU TRESE MREŽU ROME - KVOTA U MOZZARTU JE 3,10.

Zanimljivo da su dva tima iz Milanove "grupe smrti" u Ligi šampiona izborili polufinale evroelite, a to su Borusija iz Dortmunda i Pari Sen Žermen. Rafael Leao je bio na meti kritika, ali se trgao u duelu sa Sasuolom pre četiri dana.

Kada kažem da je Leo napredovao, to je zato što preuzime odgovornost, što je ključno. On podiže nivo odgovornosti i svesti, ali moramo da znamo da pobeđujemo ili gubiimo kao tim”, istakao je Pioli.

Danijele de Rosi u napadu će da osloni na iskusni belgijsko-argentinski tandem Romelua Lukaku i Paula Dibalu, uz Stefan el Šaravija kao pomoć u napadu. Lukaku je bio u krizi prethodnih nedelja, nije uspevao da postigne gol, ali je prethodnog vikenda u Udinama dao jedini gol za Vučicu i najavio ulazak u formu u finišu sezone.

ROMELU LUKAKU DAJE GOL MILANU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,10.

Neće Pioli mnogo da eksperimentiše, igraće sa najjačim snagama. U špicu će veteran Olivije Žiru, a sa krila pomagaće mu Rafael Leao i Kristijan Puliišić, uz Engleza Loftusa Čika kao kreatora na sredini terena. Za Luku Jovića opet je rezervisana klupa za rezerve.

Milan je oba meča ove sezone u Seriji A dobio Vučicu, kod kuće sa 3:1 i u gostima sa 2:1, pa to budi nadu Rosonerima da mogu da izbrišu minus sa San Sira. Pobednik ovog dvomeča ide verovatno na šampiona Nemačke, Bajer Leverkuzen koji ima dva gola viška pred revanš sa Vest Hemom na Olimpijskom stadionu u Londonu.

ROMA – MILAN (21.00)

Stadion: Olimpiko. Sudija: Marčinjak (Poljska)

ROMA (4-3-3): Svilar – Čelik, Mančini, Smoling, Spinacol – Bove, Paredes, Pelegrini – El Šravi, Lukaku, Dibala

MILAN (4-2-3-1): Menjan – Kalabrija, Gabija, Tomori, Teo Ernandez – Benaser, Rejnders – Pulišić, Loftus Čik, Leao – Žiru

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (3,15) Roma (3,45) Milan (2,40), prvi meč: 1:0

21.00: (5,30) Atalanta (4,00) Liverpul (1,63), prvi meč: 3:0

21.00: (4,30) Vest Hem (3,50) Leverkuzen (1,85), prvi meč: 0:2

21.00: (2,45) Marselj (3,50) Benfika (3,00), prvi meč: 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeMilanRoma

Obaveštavaj me

Roma
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara