Foto: KK Borac Čačak
Foto: KK Borac Čačak

Borac ide na FMP u finalu razigravanja

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 23:24

Čačani i u drugom meču savladali subotički Spartak (70:95)

U finalu razigravanja za polufinale domaće Superlige će se sastati košarkaši FMP i čačanskog Borca. To je jasno nakon što je tim iz Šumadije i u drugom meču više nego ubedljivo savladao Spartak iz Subotice rezultatom 70:95. Pobednik tog megdana koji se takođe igra na dve pobede će u završnici ići na aktuelnog šampiona, Crvene zvezdu, dok drugi par čine Partizan Mozzart Bet i Mega.

Nakon što su prvi susret kod kuće dobili uz dosta muke (95:92), Čačani su u revanšu bili značajno ubedljiviji. Mada, realno je da reći da im Subotičani nisu ni pružili bog zna kakav otpor zbog činjenice da ih za pet dana očekuje revanš polufinalnog duela ABA 2 lige u kojem igraju sa skopskim MZT-om i brane plus pet iz prvog meča. Logično je i razumljivo što su u ovaj meč izašli spuštenog garda. Plasman u elitnu diviziju regionalnog takmičenja je mnogo važnije od domaćeg takmičenja. Zašto je to tako je za priču.

Izabrane vesti

U pobedničkom taboru koji je na poluvremenu već imao sigurnih plus deset su se istakli Aleksa Uskoković sa 28 poena, Uroš Čarapić sa 18 i Danilo Tasić koji je koketirao sa tripl-dablom (16 poena, 12 skokova i osam asistencija).

Kod poraženog koji je ozbiljno odorio nosioce su najefikasniji bili Aleksandar Marelja i Luka Cerovina sa 12 poena.


tagovi

KLSKK Borac ČačakKK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara