"Leonardo i Đurđević su prošle sezone dali 48 golova u prvenstvu"
"Leonardo i Đurđević su prošle sezone dali 48 golova u prvenstvu"

Partizan vol. 40

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.07.17. | 10:58

Mačva, realno, nema šta da traži u Humskoj 1

Leonardo i Đurđević su prošle sezone dali 48 golova u prvenstvu

A sad  –  Superliga. Jednim okom gledaju fudbaleri Partizana Olimpijakos, pričinjavaju im se zvezdice Lige šampiona, a drugim mere tri boda na startu trke za naslov prvaka Srbije. Odbranu titule crno-beli počinju protiv Mačve (19 časova, TV Arenasport 1) i po svemu bi taj duel trebalo da bude samo lakši trening za ekipu Miroslava Đukića, uoči nastavka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Prvo: Partizan je domaćin. Drugo: igra protiv novajlije u ligi. Treće: iza sebe ima niz od 39 takmičarskih susreta bez poraza i juri jubilarnu 40. Četvrto: na uvodna dva meča ove sezone nije primio gol, plus na dva s kraja prethodne. Peto: poslednjih 13 ligaških susreta u Humskoj 1 je dobio i zato veruje da će seriju nastaviti protiv tima je prethodnu sezonu u Prvoj ligi Srbije okončao na prvom mestu.

MOZZART kvote --->>> 2702: Partizan - Mačva 1 (1,17), X (6,50), 2 (14,00)

Računajući i finale kupa, crno-beli su na svom stadionu nanizali 16 pobeda. Na 11 susreta u tom dugačkom lancu, započetom 6. novembra prošle godine, nisu primili gol. Plus, u revanšu protiv Budućnosti razbranio se Filip Kljajić, a ako se ima u vidu ofanzivna postavka koju forsira Đukić teško je očekivati da Šapčani zatresu mrežu.

A za produkciju na suprtonom kraju terena zaduženi su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Soza, autori po 24 gola iz minulog prvenstva.
Očekujem da Đurđević i Leonardo nastave kao i u prošloj sezoni, da ostanu – neuhvatljivi. Uroš je bio na Evropskom prvenstvu za mlade, Leo je kasnio na pripreme, ali poseduju kvalitet da budu ponovo pravi”, predočio je u osvit borbe za bodove Miroslav Vulićević, zamenik kapitena Partizana, govoreći za Sportski žurnal.

Miroslav Vulićević protiv BudućnostiOd crno-belih se večeras očekuje da upišu tri boda i tamo ispišu najlepšu pozinicu Grobarima za susret sa Olimpijakosom, u utorak.
Očekujem još više publike na Partizanovim utakmicama, iako je u poslednjih nekoliko prolećnih kola zavidan broj gledalaca dolazio na stadion. Posle pauze, narod se uželeo fudbala, ako hoćete – ne tako lošeg kvaliteta kako neki pričaju. Verujem da ćemo da imamo veliku podršku već od jesenje premijere protiv Mačve, Grobari su naš značajan adut”, pojasnio je Vulićević.

Teško je verovati da Mačva može do senzacije u Humskoj, ali pravo na nadu niko ne može da oduzme Šapčanima, koji su se prvi put posle 1937. plasirali u elitni rang ovdašnjeg fudbala.
Mislim da je dobro što u prvom kolu gostujemo šampionu, biće to prava prilika da proverimo koliko vredimo u ovom trenutku. Što bi nam moglo ići u korist je činjenica da se crno-beli nalaze u jeku evropskih kvalifikacija, koje sui m sigurno mnogo važnije od jednog prvenstvenog meča”, smatra Miloš Adamović, povratnik u Šabac posle mandata u Radniku.

Projektovani sastavi

PARTIZAN - MAČVA, 19.00

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Kosović - Janković, Leonardo, Mihajlović - Đurđević. Trener: Miroslav Đukić.

MAČVA: Filipović - Pejović, Rajović, N. Jovanović, Ristivojević - Ivić, Obrovac - Adamović, Jeremić, Gemović - Matić. Trener: Dragan Aničić.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Mačva ŠabacMiroslav VulićevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara