Roberto Karlos i Rivaldo (©Reuters)
Roberto Karlos i Rivaldo (©Reuters)

Rivaldo: Borusija može da pobedi Real Madrid u finalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 18:43

Brazilac pričao i o Vinisijusu, Belingemu, Kazemiru, Barseloni...

Proslavljeni brazilski napadač Rivaldo je u intervjuu za „Onefootball“ poručio da Borusija Dortmund u finalu Lige šampiona 1. juna, koje će se igrati na Vembliju, može da pobedi Real Madrid.

Izabrane vesti

„Mislim da je Real favorit, ali Borusija dolazi sa toliko nade. Znaju da igraju ovo takmičenje i znaju da igraju u teškim utakmicama. Videli smo to i u utakmicama protiv Pari Sen Žermena“, istakao je Rivaldo.

Iako je tokom svoje karijere igrao za Barselonu veliki napadač smatra da je madridski klub jedan od najboljih timova na svetu. Rivaldo takođe ističe da će uvek braniti klub za koji je tokom karijere igrao, ali da brojke i titule ne mogu da se zanemare.

„S obzirom na to koliko titula imaju u Ligi šampiona i činjenicu da su još jednom u finalu, sigurno mogu da budu označeni kao najbolja ekipa na svetu“.

Pričao je Brazilac potom i o mladim igračima u taboru Kraljevskog kluba. Rivaldo je istakao da će Vinisijus Žunior nadmašiti Embapea u trci za Zlatnu loptu, jer zbog onog što radi u Realu on je jedan od najvažnijijih igrača u klubu i ima velike šanse da bude najbolji na svetu. Takođe, naglasio je da je i Džud Belingem kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

„On je vrhunski igrač i ima šansu da igra protiv svog bivšeg kluba u finalu, ali i da igra u Engleskoj.“

Rivaldo je istakao da Barselona mora ponovo da se vrati i parira najvećem rivalu Realu. Bilo je mnogo godina gde Katalonci nisu osvojila ništa, a tako je i ove sezone.

„Ja sam isto tako prošao kroz ovu situaciju dok sam igrao, to je jako teško. Teško je kada ne osvojite ništa tokom sezone, a vidite da vaši najveći rivali osvajaju važne titule kao što su Liga šampiona i La Liga. To se dešavalo svim velikim klubovima, teško je za Barselonu, ali ako će imati bolji pristup, napraviće bolji i veći uspeh sledeće sezone“.

Osvrnuo se Brazilac i na situaciju njegovog prijatelja i bivšeg saigrača iz kasnih igračkih dana u Sao Paolu Kazemira.

„Kazemiro je sjajna osoba i moj prijatelj. Po mom mišljenju, za njega je bila pogrešna odluka da ode iz Reala u Mančester. U Realu je živeo sjajnu priču, ali je finansijska strana pomogla da donese takvu odluku. Mančester se nalazi u jako teškoj situaciji, ima veliki broj povređenih igrača pa je loše što napadaju Kazemira. On nije uopšte kriv jer se Junajted se baš uveliko muči, podvukao je Rivaldo.


tagovi

RivaldoBorusija DortmundReal MadridLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara