Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ciničan ili bahat: Vlasnici kluba imaju zdrav razum, nije me briga iskazuju li mi podršku

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 17:38

Šta li je Ten Hagu potrebno kako bi makar malo primirio ego, trener Mančestera spokojno posmatra potunuće svog tima i svaljuje svu krivicu na zdravstveni bilten ekipe

To više nije pitanje ni sujete, već bahatosti. Posle debakla na Selhurst Parku od Kristal Palasa (4:0), sramotna igra i rezultati Mančester Junajteda dotakli su najviši stepenik, a od siromašnog bodovnog salda u Premijer ligi i poslednjeg mesta u grupnoj fazi Lige šampiona prethodne jeseni, navijače kluba sa Old Traforda više bi mogla da zabrine umišljenost njihovog trenera, neprihvatanje bilo kakve odgovornosti za loše rezultate i činjenice da bi Erik Ten Hag mogao da predvodi Đavole i sledeće sezone.

Mančester Junajtedu se smeši osvajanje osmog mesta u Premijer ligi (najnižeg u eri Premijer lige), a raspored u preostala tri kola (Arsenal, Njukasl, Brajton) ne uliva velike nade da bi trostruki evropski šampion mogao da se bar malo podigne na lestvici. Ništa to Ten Haga ne brine, a na pitanje medija pred nedeljni meč protiv Tobdžija da li je zabrinut za svoju budućnost na klupi engleskog giganta, potpuno je ležerno odgovorio.

Izabrane vesti

"Ne. Vlasnici kluba imaju zdrav razum. Videli su da smo koristili 32 zadnje linije, da smo imali 13 tandema u veznom redu, vide da nemamo levog beka, jasno im je da će to uticati na rezultate", teši se Holanđanin.

Crveni đavoli nikada nisu sezonu završili ispod sedmog mesta u Premijer ligi i sa manje od 58 bodova (sada imaju 54 na tri kola do kraja), a Ten Hag posebno ističe plasman u finale FA kupa, kao Junajtedovo veliko dostignuće.

"Dobro se borimo. Čeka nas veliko finale FA kupa. Time smo došli do vrhunca sezone. Baš smo srećni što smo stigli tako daleko", veliča Holanđanin odlazak na Vembli, gde je prethodno podsetimo Junajted na jedvite jade eliminao Koventri u polufinalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Kaže bivši stateg Ajaksa da su povrede krive za sve

"Znamo da su za sve krive povrede. Nijedan tim ne može da igra dobro kada ima toliko povreda na ključnim mestima"

(7,50) Mančester Junajted (4,60) Arsenal (1,42)

Kompanija INEOS i dalje se ne izjašnjava o budućnosti Holanđanina, a 54-godišnjak je upitan da li bi mu bilo lakše kada bi vlasnici javno obelodanili da će neće menjati trenera po završetku sezone.

"Vaše je mišljenje da priželjkujem javno iskazivanje podrške. Trenutno me nije briga za to. Za sve morate da pitate njih. Ja samo radim na poboljšanju svog tima."

Erik ten Hag bi mogao da potone niže od Dejvida Mojesa, otpuštenog proleća 2014. godine posle 10 meseci na Old Trafordu, u trenutku kada je klub bio sedmi na tabeli. Junajted je trenutno osmi, a preostale su utakmice protiv Arsenala, Njukasla i Brajtona. Na osnovu trenutne forme, nije van granica mogućnosti da Mančester ostane bez pobede u svojim poslednjim utakmicama. Ten Hagu je potrebno pet bodova da izbegne obaranje neželjenog rekorda kao menadžera zaduženog za najgoru sezonu Junajteda u eri Premijer lige. Ralf Rangnik i Ole Gunar Solskjer trenutno imaju tu čast za sezonu 2021/22.

Užasan zaključak iz ovih poređenja je da je Ten Hag na tom poslu već skoro dve godine i da je podržan na tržištu transfera u vrednosti od 410 miliona funti! Mojes nije uživao u tolikom luksuzu. Jedini spas Ten Haga je izgleda baš to finale FA kupa protiv Mančester sitija o kom govori na sva usta. Međutim, samopouzdanje za uspeh u toj utakmici verovatno neće biti preveliko, uzimajući u obzir kako je Junajted prolazio u prethodnim okrašajima sa Sitijem (Građani dobili šest od prethodnih sedam međusobnih okršaja).


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara