Malik Tilman (©Reuters)
Malik Tilman (©Reuters)

Sledi li Bajernu kajanje zbog 13.000.000? Talentovanog napadača otkupio PSV

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 18:46

Novi šampion Holandije iskoristio klauzulu i za relativno nisku cenu otkupio odličnog Malika Tilmana

Teške dane preživljava Bajern. Nekoliko minuta delilo je ekipu Tomasa Tuhela od peglanja bundesligaških greha plasmanom u finale Lige šampiona, ali je jedna traljava reakcija klupske legende Manuela Nojera prosula sve nade u osvajanje sedme titule šampiona Evrope i izjednačenje na drugom mestu večne liste sa Milanom. Ne ide Bajernu najbolje praktično ni na jednom frontu, a sada se nemački gigant vrlo verovatno kaje što je prošlog leta u pozajmicu Malika Tilmana ubacio mogućnost da za 13.000.000 evra PSV otkupi talentovanog momka rodom iz Nirnerga, a kako Tilman svakim narednim danom igra sve bolje i bolje, tek bi u upravi Bavaraca mogli da se pokaju.

Posle sjajne sezone u kojoj je 21-godišnjak zabeležio čak 15 asistencija, uz devet golova, stekao iskustvo igranja na osam utakmica Lige šampiona i utrostručio tržišnu vrednost, Filipsovici su iskoristili mogućnost i za možda je previše reći bagatelnu, ali jeftinu cenu dobili igrača kom se predviđa velika karijera. Reprezentativac SAD-a potpisao je ugove sa PSV-om do 2028. godine.

Izabrane vesti

Tillman je već blistao prošle sezone na pozajmici u Rendžersu, gde je čak izabran i za mladog igrača sezone u Škotskoj, a za prvi tim Bajerna upisao je samo sedam nastupa (jedan gol). Rođen je u Nemačkoj, ali igra za reprezentaciju SAD-a.

Sportski direktor Bajerna morao je da konstatuje prilikom zvanične obajve o Tilmanovom stalnom odlasku.

„Malik Tilman je došao u Bajern kao mlad igrač, ovde se razvio u profesionalca i sada je postao ključni igrač u Ajndhovenu. On nastavlja dugu listu mladih igrača koji su napravili rez u profesionalnom fudbalu nakon što su prošli u Bajernu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Tilman se pridružio Bajernovom omladinskom timu 2015. kada je stigao iz Grojter Firta. Za drugi tim upisao je 25 utakmica (devet golova), a onda i pomenutih sedam takmičarskih nastupa za seniorski tim, postigavši jedan gol


tagovi

Malik TilmanBajern MinhenPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara