Kecmanović (©Reuters)
Kecmanović (©Reuters)

Miomir osvetnik! Kecmanović jači od povrede leđa i Kaspera Ruda

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 20:27

Velika pobeda srpskog tenisera u Rimu – 2:1

Osveta se pije hladna, kaže čuvena izreka. A, baš takvu servirao je danas Miomir Kecmanović na mastersu u Rimu, gde je posle velikog preokreta, uz povredu leđa, pobedio Kaspera Ruda, tenisera koji ga je prethodno eliminisao na turniru u Madridu.

Upisao je Kecmanović jednu od najvećih pobeda u karijeri, kako zbog rejtinga rivala (sedmi na ATP listi), tako i zbog činjenice da je prvi set izgubio bez osvojenog seta – 0:6, 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Norvežanin je u meč ušao silovito i za pola sata igre osvojio prvi set bez izgubljenog gema. Kecmanović je izgubio sva tri servisa u uvodnom setu, a kada je Rud servirao Srbin je dolazio do samo nekoliko brejk lopti koji je peti nosilac turnira odličnim servisima lako spašavao.

Na 5:0 u prvom setu srpski teniser je zbog problema sa leđima zatražio medicinski tajm-aut, gde mu je ukazana lekarska intervencija u svlačionici. Posle prvog seta Kecmanović je ponovo imao medicinski tajm-aut gde je primio lek od strane medicinskog tima.

Miomir je u drugom setu zaigrao mnogo bolje i odmah na startu oduzeo gem protivniku, nakon što je uspeo da veže pet poena nakon 0:40, međutim Rud je sve vreme uspevao da anulira brejkove srpskog tenisera. Prelomni trenutak u drugom setu desio se na 4:4 kada je Kecmanović napravio treći brejk u drugom setu, a zatim ga potvrdio i uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

Na startu trećeg seta Kecmanović je imao četiri brejk lopte od kojih su tri bile vezane, ali je Rud uspeo da osvoji prvi gem u setu. Prvi do brejka u trećem setu stiže Srpski teniser kada je na 3:3 i servis protivnika iskoristio ukupno petu brejk loptu u trećem setu. Miomir je u sledećem gemu spasio dve brejk lopte i uspeo da potvrdi brejk. U sledećem servis gemu je bio jako siguran i uspeo sa 6:4 da dobije treći set i meč.

Protivnik Kecmanoviću u trećem kolu biće Brazilac Tiago Monteiro koji je izabacio Džordana Tompsona.

Današnji dan na Mastersu u Rimu je protekao bez nekih velikih iznenađenja. Sigurni su bili Aleksandar Zverev koji je sa 2:0 pobedio Aleksandra Vukića, Dimitrov je sa 2:0 bio siguran protiv Nišijoke, takođe sigurni su bili i Amerikanci Šelton i Korda, dok je najveće iznenađenje dana priredio Portugalac Nuno Borhes koji je sa 2:0 eliminisao 15. nosioca turnira Aleksandra Bublika. Dok je Lorenco Muzeti predeo meč mladom francuzu Terens Atman.


tagovi

Miomir Kecmanovićatp rimKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara