Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Partizanov dan odluke - finale ili propast

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.05.24. | 09:07

Partizan Mozzart Bet večeras igra majstoricu polufinala ABA lige protiv Budućnosti u Areni (19.00). Pobednik ide u finale gde ga čeka Crvena zvezda

Trebalo je sada da pišemo o trećem uzastopnom finalu Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde u ABA ligi. Crveno-beli su rutinski odradili posao protiv Mege u svom polufinalu regionalnalnog takmičenja, ali je zato klub iz Humske zapao u pomalo neočekivani problem.

Crno-beli su u Podgorici izgubili i dopustili Budućnosti da dođe do izjednačenja u polufinalnoj seriji. Sada je ekipa Željka Obradovića priterana u ćošak, sada je biti ili ne biti... U petak Partizan na svom parketu u Areni (19.00, Arena Sport) mora da pobedi ako želi da nastavi takmičenje. U suprotnom gledaćemo podgoričku Budućnost u finalu, prvi put još od 2021. godine.

Izabrane vesti

Eventualni poraz i neodlazak u finale bi mogao da zakomplikuje i budućnost Partizana, pre svega kada je Evroliga u pitanju, posebno jer se zna da je samo osvajaču mesto "zagarantovano" i to na osnovu specijane pozivnice.

Očekivalo se da Partizan posao završi u Podgorici, ali usled lošeg drugog poluvremena, crno-beli tim je zapao u minus od devet poena početkom poslednjeg kvartala kada se probudio Kevin Panter. Kapiten Partizana je sam krenuo u preokret, umalo je uspeo, ali na kraju epitet tragičara ide na dušu Alekse Avramovića.

Lopta u poslednjem napadu je bila u njegovim rukama, sjajno se prošao pored Kenana Kamenjaša, došao pod sam koš, ali je loptu poslao previsoko na tablu koja se potom spustila na orbuč... bio je to promašaj koji je naterao sve da se uhvate za glavu.

Promašio sam poluzicer, ali šta da radim. To je život. Sada moramo da se okrenemo meču u petak pred našim navijačima“, rekao je utučeni Aleksa Avramović.

Utakmica u Podgorici je dobila i treće poluvreme jer su se pojavili natpisi da su iz sudijske organizacije poslali dopis u ABA ligu tražeći da budu zaštićeni od pritisaka iz Budućnosti.

Ipak, u Partizanu i dalje spuštaju loptu, pre svih trener Željko Obradović koji je u najavi današnje utakmice isključivo pozivao navijače da sve protekne u fer i sportskoj borbi.

Igramo majstoricu i imamo veliku želju da imamo naše navijače koji će doći da podrže ekipu i da se sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu”, rekao je Obradović.

Ko je pomno pratio Partizan ovih nekoliko sezona sa Željkom Obradovićem na klupi, zna da je crno-beli tim i prošle sezone bio u identičnom problemu i to dva puta.

Crno-beli su morali da igraju majstorice i u četvrtfinalu protiv Studentskog centra, potom i u polufinalu protiv Cedevite Olimpije i na kraju u finalu protiv Crvene zvezde. Tada je Partizan igrao svoju najbolju košarku, slavio sva tri puta i došao do toliko željenje titule.

Sada će morati isto to da uradi. Prvo da savlada Budućnost, a onda da se spremi za finale koje počinje već u ponedeljak. Crvena zvezda strpljivo čeka.

Ipak, jasno je da ova ekipa Partizana ne sme da trči pred rudu, jer se to ove sezone pokazalo kao pogubno. Mora da igra korak po korak. Odbrana će u petak uveče biti od ključnog značaja. Ako ponovi izdanje iz prve utakmice protiv Podgoričana kada je protivniku dozvoljeno da ubaci samo 67 poena... Onda verovatno većih problema neće biti.

"Čeka nas zanimljiva utakmica. Čvršća, pogotovo od strane Partizana. Igramo pred punom Arenom. Jedva čekamo utakmicu - uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan. Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale”, rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

Sada ostaje da se vidi kako će sve to izgledati u petak, ali bez obzira na sastav, Partizan je veliki favorit na svom parketu što ističe i centar iz Podgorice Kenan Kamenjaš.

Partizan je favorit, pogotovo u Beogradu. Ali, oni su pod pritiskom. Mi moramo dobro da se odmorimo i pripremimo. Idemo rasterećeno, ali sa najvišim mogućim ciljem, a to je da pobedimo. Sanjamo pobedu, nećemo se predati. Idemo da se borimo do poslednjeg minuta, da svi pružimo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno”, rekao je Kamenjaš.

Večeras oko 21 čas konačno ćemo znati da li gledamo u finalu ABA lige ponovo večiti derbi, treću sezonu uzastopno, ili se vraća vreme kada koplja ukrštaju Crvena zvezda i Budućnost.



tagovi

KK PartizanABA ligaKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara