Dorival, selektor Brazila (©Reuters)
Dorival, selektor Brazila (©Reuters)

Brazil ide na Kopa Ameriku bez Kazemira, Rišarlisona, Bremera...

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 17:57

Selektor Dorival objavio spisak sa 23 igrača

Vreme je za promene u reprezentaciji Brazila! Novi selektor Dorival objavio je danas spisak igrača na koje računa za Kopa Amerika i na njemu nema nekih poznatih imena, koja su nosila žuti dres prethodnih godina.

Brazil želi da se vrati na kontinentalni tron, koji mu je usred Rio de Žaneira oduzela Argentina. Predstojeće izdanje Kopa Amerike igraće se u SAD od 20. juna do 14. jula, a „selesao“ je, tradicionalno, u najužem krugu kandidata.

Izabrane vesti

Pre šampionata žuto-plavi će odigrati dve prijateljske utakmice sa Meksikom i SAD. A, selektor Dorival će računati na istih 23 igrača koja će voditi na šampionat.

Prvo o onima koji nisu tu: na Kopa Amerika ne idu Kazemiro, Rišarlison, Bremer, Gabrijel Žezus, Mateus Kunja... Sigurno će u narednim danima imati šta da kažu na tu temu.

Očekivano, tim će predvoditi napadački tandem Real Madrida Vinisijus Žunior – Rodrigo, a na spisku je golobradi Endrik, koji je u martu na „Vembliju“ postao najmlađi strelac gola na tom legendarnom stadionu, u pobedi Brazila nad Engleskom (2:0).

Na Dorivalom spisku su:

golmani Alison (Liverpul), Bento (Atletiko Paranaense), Ederson (Mančester siti),

defanzivci Beraldo (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Gabrijel (Arsenal), Markinjos (PSŽ), Danilo (Juventus), Jan Kouto (Đirona), Giljerme Aranja (Atletiko Mineiro), Vendel (Porto),

vezisti Andreas Pereira (Fulam), Bruno Gimaraeš (Njukasl), Daglas Luis (Aston Vila), Žoao Gomeš (Vulvs), Lukas Paketa (Vest Hem),

napadači Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rodrigo (Real Madrid), Gabrijel Martineli (Arsenal), Rafinja (Barselona), Evanilson (Porto), Savinjo (Đirona), Endrik (Palmeiras).

Brazil će u grupi igrati sa Kolumbijom, Paragvajem i Kostarikom.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaKopa AmerikaRišarlisonKazemiroDorival Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara