Snaga šampiona! Novak još nije na vrhuncu u Šangaju, ali ruši sve redom

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 13:51

Treće slavlje na kineskom mastersu bez izgubljenog seta, ovog puta nad Romanom Safijulinom - 6:3, 6:2

Novak Đoković nije stigao do svog igračkog vrhunca u dosadašnjem toku mastersa u Šangaju, ali je do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, što predstavlja pravo ohrabrenje pred finiš turnira. Srpski teniser je u osmini finala bez većih problema eliminisao Rusa Romana Safijulina, uspešno se izborio sa svim preprekama na koje je naišao tokom meča, pa je zasluženo među osam najboljih na ovom turniru - 6:3, 6:2.

Sledi okršaj sa 65. teniserom na svetu, Čehom Jakubom Mešikom, koji je napravio iznenađenje eliminacijom devetog nosioca na turniru - Grigora Dimitrova (6:3, 3:6, 6:4).

Izabrane vesti

Novak još uvek nije došao do željenog ritma. Prolazio je kroz blagu krizu u prvom setu, pri rezultatu 2:2 je morao da spasi dve brejk lopte, nakon čega je došao do psihološke prednosti, a onda bez većih problema došao do 6:3. Drugi brejk je napravio pri vođstvu 4:3, a potom iskoristio prvu set loptu u devetom gemu i rešio posao za 40 minuta igre.

Roman Safijulin je sam sebe psihološki slomio pri rezultatu 1:2 u drugom setu. Propustio je brejk-loptu, što ga je totalno dotuklo. Izgubio je i naredna dva gema, pa uspeo da smanji na 2:5, ali nije imao snage da se u potpunosti vrati u meč.

Đokovića nije išao ritern, ali ga je zato "ispoštovao" servis, koji ga je vrlo dobro služio u trenutku kada je trebalo napraviti ključnu prevagu u oba seta.

Srpski teniser je imao 17 vinera, sedam više od protivnika, ali i pet manje neiznuđenih greški. Bio je besprekoran i na izlascima na mrežu (9/9) što dovoljno pokazuje sa kakvim samopouzdanjem igra u Šangaju. Novak je imao 65 odsto ubačenog prvog servisa, ali je zato osvojio čak 88 njih (29/33).

Novaku je ovo bila 37. pobeda na turniru, pa mu je ostalo još dva koraka do velikog finala i napada na petu titulu u ovom gradu.


tagovi

Novak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara