Pol Pogba (Reuters)
Pol Pogba (Reuters)

Ulje na vatru - Pol Pogba?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 15:02

Sve jače glasine o velikom povratku francuskog vezoiste

Pre godinu dana  je Pol Pogba izbačen iz fudbala na četiri godine zbog dopinga. Kazna mu je nedavno smanjena na 18 meseci što znači da bi u martu opet mogao na teren. U čijem dresu, to je za sada misterija.

Poslednje glasine kažu da bi to moglo da se desi u Olimpiku iz Marselja. Francuski insajderi tvrde da klub sa Velodroma opipava puls u Pogbinom okruženju, ali da čeka epilog situacije sa Juventusom.

Izabrane vesti

Pogba ima ugovor sa Bjankonerima do 2026. godine, ali Juventus ga ne želi i drži ga na zakonskom mimimalcu do 2.000 evra mesečno. Doping suspenzija je omogućila Staroj dami da ukine Pogbi redovna primanja koja po slovu ugovora iznose 8.000.000 evra neto, odnosno 11.100.000 evra bruto (sa poreskim olakšicama) na godišnjem nivou.

Juventus se nada da će tako da ostane i do januara kada bi dve strane konačno mogle da raskinu ugovor. U tom lsučaju bi Pogba imao odrešene ruke da potpiše za neki drugi klub kao slobodan igrač. I da zaigra u martu kada mu ističe supenzija. Pitanje je ko je dovoljno spreman ili lud da rizikuje sa kontroverznim vezistom čija karijera je već godinama na stranputici.

Ako bi to bio i deo onog Pola Pogbe iz prvog mandata u Juventusu, onda bi svakako vredelo probati. I ta teorija očigledno kopka ljude u Marselju. Deo njih veruje da mogu da ožive Pogbinu karijeru i da bi on bio od velike pomoći aktuelnom timu na proleće.

Marselj je letos potpuno resetovao prvi tim. Došao je novi trener Roberto De Zerbi, klub je napustilo čak 14 igrača, a došlo je 13 novih. Totalno su promenili fizionomiju tima i način igre. Marselj je startovao prilično dobro u novoj sezoni i najavio čak i kandidaturu za titulu, ali je u poslednja dva kola uprskao i pokvario utisak. Poraz od Strazbura i remi sa Ažeom ih je koštao gubitka koraka u trci sa konkurentima, pa sada za liderom Pari Sen Žermenom zaostaju pet bodova. Naravno, i dalje nije ništa gtovo, ima još mnogo da se igra, a utisak je da bi i plasman među četiri najbolja i Ligu šampiona bio uspeh i ostvarenje cilja.

Na Velodorom su ovog leta već stigla zvučna imena poput Adrijana Rabioa, Mejsona Grinvuda ili Pjera Emila Hejbjerga. Pol Pogba bi svakako bio najzvučnije i ulje na vatru euforije koja gori od letos u najpopularnijem francuskom klubu.

Za početka, potrebno je da Pogba reši situaciju sa Juventusom. U tom slučaju Marselj ne bi bio jedini zainteresovan jer se već pominju američki MLS ligaš Los Anđeles, kao i saudijski klubovi u koje bi posebno bio dobrodošao kao religiozan čovek islamske verosipovesti.



tagovi

Pol Pogba

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara