©AFP
©AFP

Trening kamp koban po Dantea Egzuma, ručni zglob je morao da bude operisan

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 17:15

Maveriksi neće moći da računaju na Australijanca do početka 2025. godine

Opravdao je u potpunosti Dante Egzum odluku sportskog sektora Dalasa da ga prošlog leta angažuju kao povratnika u NBA ligu. Bio je igrač uloge i značajno doprineo da Luka Dončić i ostali saigrači doguraju do velikog finala i sudara sa Bostonom. Malo je falilo da bivši igrač Partizana nakon dobre sezone u najjačoj ligi sveta propusti Olimpijske igre zbog iščašenja prsta, ali je ipak u poslednji čas uleteo u voz za Pariz.

Nije stao Egzum s doživljavanjem novih pehova, pošto je pre nekoliko dana teško povredio ručni zglob, a u prvi mah nije bilo jasno da li će 29-godišnjak morati na operaciju. Iz Teksasa stižu loše vesti i potvrda da je Egzum morao pod nož, da je operacija već izvršena, a da bi odsustvo trebalo da traje oko tri meseca, iliti do prve polovine januara. Nije mogao mnogo lošijijh informacija da dobije trener Džejson Kid pred start nove takmičarske godine.

Izabrane vesti

Podsetimo, Egzum je prošle sezone prosečno beležio 7,8 poena po utakmici, uz 2,9 asistencija i 2,7 skokova za oko 20 minuta na parketu. Dante je posle koledž karijere u Australiji draftovan peti pik 2014. od Jute, a posle pet godina među Džezerima, preselio se u Klivlend, gde je nastupao od 2019. do 2021. U Evropi je u poptpunosti revitalizovao karijeru, posle jedne sezone u Barseloni i jedne u Partizanu. Sa reprezentacijom Australije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.


tagovi

Dante EgzumDalas MeveriksDalas Maverikspovreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara