(© CEV)
(© CEV)

Blagojevićevoj karta za elitu i okršaj sa reprezentativnom drugaricom

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 17:39

Bojana Drča jedna je od predvodnica Fenerbahčea u Ligi šampiona

Srpska odbojkašica Jelena Blagojević (36) uveliko gazi četvrtu deceniju života, ali i dalje niže uspehe na klupskom nivou. Prema svim ranijim prognozama, Budovlani Lođ je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladao Herceg Novi i izborio kartu za probrano društvo.

Bivša reprezentativka zabeležila je tako samo još jedno dostignuće u bogatoj karijeri. Najveći deo posla odradila je tokom prvog meča u Crnoj Gori, kada je i stekla tri boda prednosti - 3:0 (25:22, 27:25, 25:18). Revanš je potom predstavljao formalnost. Stečeno vođstvo nije i opustilo poljskog predstavnika, pa je u Lođu viđena repriza premijere - 3:0 (25:20, 25:20, 25:21).

Izabrane vesti

Dileme oko konačnog putnika rešene su posle osvajanja prva dva perioda. Razlika u kvalitetu bila je toliko očigledna da Blagojevićeva kao kapiten nije morala previše da se ističe (pet poena uz dva prijema). Kada je postalo jasno da će imati priliku da se nadmeće u najjačem takmičenju na tlu Starog kontinenta, dobila je zasluženi odmor.

Zanimljivo je i da će u grupnoj fazi Lige šampiona odmeriti snage sa nekadašnjom saigračicom iz nacionalnog tima. Naime, Jelena je vizom obezbedila mesto u D grupi u kojoj je najveći favorit za lidersku poziciju Fenerbahče predvođen Bojanom Drčom. Kako će protiv turskog giganta verovatno biti u podređenom položaju, prilika za nokaut fazu je u duelima sa francuskim Nantom i mađarskim Vašašom.


tagovi

Liga šampiona u odbojci za ženeJelena Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara