Darvin Blanš i Rafael Nadal (©Reuters)
Darvin Blanš i Rafael Nadal (©Reuters)

Razlika u godinama ume i da bude bitna: Nadal oproštaj od Madrida počeo "metlanjem" 16-godišnjaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 19:02

Mladom Amerikancu gem za uspomenu

Najavio je Rafael Nadal da će mu tekući masters u Madridu biti verovatno poslednji u tom gradu, te je jasno da je izuzetno motivisan došao na turnir. Zbog čestih povreda poslednjih nekoliko godina Španac više nije među favoritima za osvajanje trofeja koji je u dosadašnjoj karijeri pet puta podizao. Već na drugom koraku čeka ga teška prepreka u vidu Aleksa de Minora od kog je prošle nedelje izgubio u Barseloni, ali makar na početku nekadašnji broj jedan svetskog tenisa nije se mnogo mučio.

Očekivano, Nadal je bio ubedljiv protiv 16-godišnjeg Darvina Blanša - 6:1, 6:0. Čak 21 godinu Španac je stariji od američkog tinejdžera, što je najveća razlika ikada u starosti tenisera nekog duela na mestersima, ali nije samo to išlo u prilog Nadalu da počisti rivala sa terena. Mladi Blanš našao se u pozitivnom šoku kada je saznao koga će imati za rivala. Nije to krio, pošto je nakon žreba na društvenim mrežama objavio fotografiju zabezeknutog izraza lica. Da je izuzetno uzbuđen moglo se videti i tokom meča, međutim, u pojedinim momentima Amerikanac je nagovestio potencijal i, čak, dobijao aplauze od Nadala za svoje poteze.

Izabrane vesti

Iako trenira u teniskoj akademiji Huana Karlosa Ferera u Alikanteu, gde često sparinguje sa Karlosom Alkarasom, Blanš nije uspeo da se opusti za duel sa slavnim rivalom. Srce je kucalo kao ludo u grudima 1.028 igrača na svetu, trema bila konstantna, a grešaka previše, ali je to i razumljivo imajući u vidu da je momku sa Floride ovo bilo tek drugo učešće na nekom mastersu. Prethodno je dobio pozivnicu za turnir u Majamiju, gde ga je u prvom kolu savladao Tomaš Mahač iz Češke, a i u Madrid je stigao na poziv organizatora.

Svakako, Blanš će ovo iskustvo pamtiti celog života, pritom iz Madrida kao uspomenu nosi i jedan osvojen gem protiv Rafaela Nadala. Do tog lepog "trofeja" stigao je u prvom setu, kada je bez izgubljenog poena servirao za 1:3.

Da je zdrav, najbolji španski favorit verovatno se ne bi mnogo mučio na svojoj omiljenoj šljaci protiv De Minora, međutim, ovako je Australijanac favorit. Pre nekoliko dana bilo je 7:5, 6:1 u njegovu korist.

Imaće Nadal publiku na svojoj strani, ali videćemo koliko će mu to pomoći s obzirom na stanje njegovog tela i kondiciju.



tagovi

Rafael Nadalmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara