Dušan Vlahović u duelu sa Dijegom Ljorenteom iz Rome (©Reuters)
Dušan Vlahović u duelu sa Dijegom Ljorenteom iz Rome (©Reuters)

De Rosi hoće pobedu protiv Juventusa, Vlahoviću Roma baš i ne prija

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 10:46

Derbi meč 35. kola Serije A igra se ove nedelje od 20.45 časova na Olimpiku

Još uvek Juventus nije matematički obezbedio plasman u Ligu šampiona, iako će tamo pet najboljih ekipa iz Serije A. Zbog toga Staroj dami je bitan susret sa Romom u 35. kolu italijanskog prvenstva na Olimpiku (nedelja, 20.45), mada verovatno ne toliko kao domaćinu.

Juve ima 12 bodova i meč više od šestoplasirane Atalante, još jedan trijumf mu je dovoljan da se i definitivno pogura iznad crte. S obzirom na to da ima još četiri utakmice do kraja prvenstva, niko ne sumnja u to da će crno-beli doći do neophodnih poena. Čak i ako nastave u istom ritmu kao u prethodna tri kola, kada su osvajali po bod (0:0 sa Torinom i Milanom, 2:2 sa Kaljarijem).

Izabrane vesti

Zato, u ovoj situaciji Romi remi ne bi odgovarao. Ne bi bio katastrofa, naravno, ali omogućio bi onda Atalanti da lakše dođe do te željene pete pozicije. Vučica ima dva poena više, ali je i odigrala utakmicu više.

Činjenica je da Juventusu ne ide baš preterano dobro u poslednje vreme, pošto je vezala četiri meča bez trijumfa sa bezbolnim porazom u polufinalu Kupa Italije od Lacija (Stara dama je ubedljivije slavila u prvom meču pa će igrati u finalu sa Atalantom). Ipak, Roma je ta kojoj je samopouzdanje uzdrmanije, pošto je u četvrtak igrala polufinale Lige Evrope i kod kuće previše lako izgubila od Bajer Leverkuzena (0:2).

20.45: (2,90) Roma (3,00) Juventus (2,70)

Trener Vučice Danijele de Rosi nije čovek koji je sklon negativnim razmišljanjima. Čak i u tom porazu vidi pozitivne stvari, a ispred svih je pohvalio nekadašnjeg napadača Juventusa Paola Dibalu.

Impresioniran sam Dibalom. Dobro reaguje na terenu. Tužan je zbog poraza u četvrtak, ali me je oduševio na fizičkom planu. Što se tiče Juventusa, puno poštujem Alegrija, koji je svojevremeno igrao zajedno sa mojim ocem Albertom u Livornu. Juve je takmičarska ekipa, ali nama su potrebni bodovi zbog Lige šampiona i siguran sam da će nam navijači pomoći. Potrebni su nam u ovih preostalih četiri-pet utakmica“, kazao je De Rosi.

Naravno, moraju Rimljani da razmišljaju malo i o revanšu u Ligi Evrope. Već u četvrtak ih čeka susret u Nemačkoj, potrebno je rasporediti snagu.

U Leverkuzenu će nam biti teže. Baš težak zadatak, ali ne nemoguć. U fudbalu svašta može da se desi, pogotovo ako damo gol u prvih pola sata. Bajer je veoma jak, imaju sjajnog trenera, ali u prvih pola sata je Roma bila bolja. Prvi gol nam je uzeo vetar iz jedara. Mi bismo mogli takođe da oponašamo model Bajer Leverkuzena, pričao sam o tome sa Fridkinsom. Neke karakteristike Alonsovog tima ću tražiti na leto. Želim da i mi igramo tako“, zaključio je De Rosi.


-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


U prvom susretu ove sezone Juventus je 30. decembra slavio u Torinu sa 1:0. Tada je srpski reprezentativac Dušan Vlahović asistirao Adrijenu Rabiou za jedini pogodak na meču, dok je njegov saigrač Filip Kostić izašao iz igre u 76. minutu.

Bila je u jednom trenutku neizvesna situacija oko Vlahovića, pošto je utakmicu sa Milanom u prošlom kolu završio sa ledom oko kolena. Ispostavilo se srećom da nije ništa ozbiljnije u pitanju, centarfor naše reprezentacije je najnormalnije trenirao prethodnih dana i predvodiće napad Juventusa na Olimpiku.

Ako ne bude iznenađenja, ovo će mu biti deveta utakmica protiv Rome, a za sada ima negativan učinak od samo te jedne ovosezonske pobede, jednog remija i čak šest poraza. U dosadašnjoj karijeri Vlahović je samo jednom zatresao mrežu Rome, prošle sezone u Torinu u meču koji je završen 1:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

12.30: (2,10) Kaljari (3,45) Leče (2,95)

15.00: (2,45) Empoli (3,35) Frozinone (2,90)

15.00: (3,20) Verona (3,40) Fjorentina (2,40)

18.00: (1,50) Milan (4,40) Đenova (7,50)

20.45: (2,90) Roma (3,00) Juventus (2,70)

Ponedeljak

18.00: (9,00) Salernitana (5,00) Atalanta (1,35)

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusRomaDušan VlahovićDanijele De Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara